Acaban de finalizar todas las Finales IR 2014/2015 y es momento de compartir la experiencia de uno de sus protagonistas, el entrenador del equipo Benjamín del EMB Godella que se ha proclamado campeón. El técnico explica cómo logró motivar al equipo hacia el esfuerzo, hacia el compromiso, inculcando una serie de valores que van mucho más allá de la victoria o la derrota.

Més o menys a meitat temporada, quan l’equip portava una ratxa de victòries molt àmplia sense conèixer la derrota, va sorgir un càntic espontani, per part dels jugadors, cridant ¡Invictus! a la fi dels partits, referint-se òbviament al fet d’estar imbatibles.

En un primer moment, com a entrenador, vaig pensar renyar-los i prohibir aquest càntic, ja que podia semblar prepotent i a més no reflectia una realitat, ja que el teu èxit en categories de formació no pot estar focalitzat a guanyar o perdre. Finalment, es va decidir tenir una reunió per parlar sobre això. Se’ls va preguntar als jugadors si els agradava aquest càntic, al que van respondre a l’uníson que sí. Pel que per tant, es va acordar que seguiríem cridant-ho al final de cada partit però, canviant-li el significat.

Invictus, seguiria significant “invencibles”, però ho seríem en els entrenaments, on ningú ens guanyaria en ganes, actitud o esforç. Per això, va quedar clar que independentment de guanyar o perdre partits seguiríem cridant a la fi dels partits el mateix.

I, així va ser. Durant els entrenaments, quan algú es despistava o no s’esforçava al màxim, fins els propis companys li recordaven: Invictus. I, en la fase final quan van arribar les dues derrotes enfront del CBC Manises, al final del partit es van repetir de forma unànime les mateixes paraules.

A la fi, arribàrem a la final autonòmica, on ens enfrontàvem a l’equip que ens havia guanyat les dues vegades en lliga regular, i que a més, era amfitrió de la final. Abans de jugar es va parlar del que ens havíem esforçat per arribar fins aquest dia allí i que ja èrem invencibles en l’esforç. Minuts després, el partit ens va donar la raó i vàrem guanyar de forma àmplia el partit. Així mateix, si s’hagués perdut, hauríem cridat les mateixes paraules, sent sabedors que la competició ha sigut un mitjà per arribar a una finalitat: la millora individual i col·lectiva dels jugadors i l’entrenador. Finalment, vull agrair als meus 15 INVICTUS del Benjamí Godella “A” per l’esforç realitzat.

 

Vicent Blai Benlloch (entrenador Benjamín EMB Godella)

Deja un comentario

*