Xaro Ureña, membre de la Comissió de Salut i Prevenció de Dopatge de la FEB i de la Comissió Mèdica de FIBA, així com metge del COE (Comité Olímpic Espanyol), va ser la ponent del clínic online que es va celebrar aquest dilluns emmarcat en el Programa d'Activitats Paral·leles que la FEB i la FBCV estan desenvolupant amb motiu de l'Eurobasket Women València 2021.

En l'activitat, inclosa també en el Programa de Formació Contínua per a entrenadors de la FBCV, es va deixar patent la necessitat de tindre un coneixement general del dopatge per a previndre'l, remarcant la importància del paper de l'entrenador en el seguiment i en la posada en coneixement dels departaments mèdics per a ajudar i guiar a l'esportista. A més, Xaro Ureña va donar algunes pinzellades sobre els efectes de les substàncies dopants sobre el rendiment esportiu i el seu efecte en la competició, al mateix temps que va facilitar accés a eines i aplicacions per a conéixer les substàncies prohibides tant en la competició com fora d'aquesta.

Accedeix a l'Agenda d'Activitats del Programa de Formació Contínua per a entrenadors i així podràs inscriure't a les pròximes cites del calendari:

  • 20 de abril. Diseño de tareas a partir de variantes. Guillermo Novella. Online
  • 30 d'abril. Ferran Pizcueta. Formar més enllà de la pista: entrenadors i jugadors. Online
  • 14 de maig. Construcció d'una estructura d'atac. Ús de fortaleses. Víctor Lapeña. Alacant