El Campionat d'Espanya 1ª Divisió Femenina ja té campió en la temporada 2020/2021. València Basket B es queda en el més alt de la competició després de superar al ISEN BFCT de Cartagena en els dos partits de la Final.

En l'encontre d'anada, les valencianes ja van guanyar a domicili, encara que per només dos punts d'avantatge (68-70), la qual cosa deixava la Final totalment oberta al que succeïra en el partit de tornada. I  el que va succeir va ser un resultat de nou calcat a l'anterior, encara que en aquesta ocasió beneficiant a les locals (70-68).

D'aquesta manera, València Basket B es converteix en el campió de la competició i això a més li permet classificar directament per a la segona eliminatòria que dona accés a la Fase d'Ascens a Lliga Femenina-2. L'Eliminatòria 1 es jugarà de la següent manera:

  • Eliminatòria 1A: 1r Castella-la Manxa-Extremadura – 2n Madrid
  • Eliminatòria 1B: 1r Aragó (Kenbo Old School) – 2n C. Valenciana-Múrcia (ISEN BFCT)

I l'Eliminatòria 2 quedarà de la següent manera:

  • Eliminatòria 2A: 1r Madrid – Guanyador Eliminatòria 1B
  • Eliminatòria 2B: 1r C. Valenciana-Múrcia (València Basket B) – Guanyador Eliminatòria 1A

D'una altra banda, destacar que com a tercer classificat de la lliga finalitza Facsa Vila real BC, que va superar al CB Terralfàs en els dos partits que decidien eixa lluita pel 3r i 4t lloc.