Valencia Basket obri la Copa del Rei Badalona’23 mesurant-se al Reial Madrid en els quarts de final del torneig (dijous 16, 18.30 hores, Palau Olímpic, #Vamos) amb el complicat repte de tractar de tombar per primera vegada en aquesta competició (ha perdut en els quatre precedents) a un equip que a més arriba amb la millor ratxa oberta en competició nacional.

Per a intentar eliminar en primera ronda a un rival que ha disputat les últimes nou finals d'aquesta competició, els homes d'Álex Mumbrú comptaran amb el suport de més de 400 aficionats taronja en la graderia del Olímpic de Badalona. L'equip arriba a la disputa del primer títol de la temporada també en un bon moment de forma, amb nou victòries en els seus últims dotze partits, i dos triomfs en la setmana anterior al torneig.

En un partit en el qual el capità Bojan Dubljevic pot igualar a Víctor Luengo com el jugador amb més partits en la Copa del Rei com a taronja, fins a cinc components del València Basket podrien debutar en aquesta competició. L'expedició ha desplaçat a tretze jugadors a Badalona, amb el seriós dubte de la participació de l'ala-pivot James Webb III per una lesió en l'articulació condrocostal i l'aler Xabi López-Arostegui un tant debilitat després d'haver estat malalt els últims dies.

El Reial Madrid arriba a la Copa del Rei com a líder de la Lliga Endesa, amb un balanç de 12-1 en competició nacional en els últims tres mesos i fa uns dies que es va complir el desé aniversari de l'última vegada en la qual va ser eliminat en la Copa del Rei en quarts de final (després de dues pròrrogues davant el Barça en l'edició de 2013). Des de llavors, no només ha superat aquesta primera ronda en la Copa, sinó que encadena nou finals seguides.