La FIBA ha concedit a la candidatura de la Federació Espanyola de Bàsquet i la Generalitat Valenciana l'organització d'un dels quatre Tornejos Preolímpics Masculins. Este es disputarà a València del 2 al 7 de juliol de 2024 i atorgarà una de les quatre places per determinar per als Jocs Olímpics de París (del 26 de juliol a l'11 d'agost). El projecte compta, a més, amb la col·laboració de l'Ajuntament de València i de la Diputació.

La Selecció que dirigeix Sergio Scariolo es jugarà, per tant, a casa la classificació als que serien els seus catorze Jocs. A més d'Espanya, els altres cinc països que disputaran en el Pavelló Font de Sant Lluís el Preolímpic es coneixeran esta mateixa vesprada, quan se celebre en Messes (Suïssa) el sorteig dels quatre Tornejos. Les sis Seleccions que participaran en cadascuna de les quatre seus (Atenes, Riga i San Juan acolliran els altres tres tornejos) es dividiran en dos grups de tres. Els dos millors de cada grup disputaran les semifinals del Torneig, que decidirà el bitllet olímpic amb la seua respectiva final. Les entrades per al Preolímpic de València eixiran a la venda dimarts que ve 5 de desembre.

Amb la concessió d'este Preolímpic, la Federació Internacional posa la seua confiança una vegada més en la capacitat organitzativa de grans esdeveniments a nivell internacional per part de la FEB. El mes de juliol 2022, la província de Màlaga va albergar amb èxit la Copa del Món U17 Masculina i este mateix mes de juliol, la Comunitat de Madrid va ser l'organitzadora de la Copa del Món U19 Femenina.