El dissabte 18 i el diumenge 19 de juny, en el Pavelló Municipal d'Alginet es va gaudir de l'alt nivell del bàsquet en la categoria aleví del XX Torneig Nacional Minibàsquet Alginet 2022. Un trofeu interromput pel Covid en 2 anys que, amb l'ajuda de l'Ajuntament i l'organització del Club, es reprenia com a màxim exponent per a l'Escola de Bàsquet local.

TAU Castelló es va proclamar campió. El subcampió va ser el Meridiano FLB, el tercer lloc va ser per al Loren’s Almansa, el quart per al UCAM Murcia, el cinqué per al València Basket i la sisena plaça per al CB Alginet. L'MVP va ser per al jugador Jorge Romero del Loren’s Almansa. En categoria femenina, el primer lloc va ser per al València Basket i el segon per al CB Alginet.

Amb la desfilada d'equips en la pista central, es van entregar els trofeus, amb la presència del regidor d'Esports Vicente Gaya, la regidora de Comerç Elia Ferrer, el regidor de Seguretat Ciutadana Andrés Añón, el president del Club Juan Bta Pelufo i membres de la Junta Directiva.