Valencia será el escenario de la Copa de la Reina 2021, cuyo sorteo de emparejamientos ha tenido lugar este jueves en L’Alqueria del Basket, dejando los siguientes duelos en la primera ronda: Perfumerías Avenida vs Durán Maquinaria Ensino; Spar Girona vs Movistar Estudiantes; Valencia BC vs IDK Gipuzkoa; y Lointek Gernika vs Ciudad de la Laguna, todos ellos con las cámaras de Teledeporte en directo.

El dijous 4 de març alçaran el teló els dos primers partits de quarts de final en la Font de Sant Lluís. El vigent campió, el Perfumeries Avinguda, s'enfrontarà al Durán Maquinaria Ensino (20.30 h), repetint l'enfrontament de fa un any. El subcampió Spar Girona lluitarà per un lloc en semifinals davant el Movistar Estudiantes (17.30 h), que torna a la Copa de la Reina després de 15 anys. Els dos guanyadors s'enfrontaran en semifinals.

El divendres 5 es jugaran els altres dos creuaments de quarts de final. L'amfitrió València Basket s'enfrontarà amb el IDK Guipúscoa (20.30 h), mentre que per eixa part del quadre el Lointek Gernika jugarà l'encreuament de quarts de final davant el Ciutat de la Laguna (17.30 h).

En aquesta edició de la Copa de la Reina LF Endesa serà prioritària la salut, per la qual cosa es realitzarà en manera bambolla i extremant les mesures sanitàries per a vetlar per la seguretat de les jugadores, cossos tècnics i el personal del pavelló. La Copa de la Reina torna a València deu anys després. En 2011 el Rivas Ecópolis es va fer amb el títol després de derrotar en la final al Ciutat Ros Casares.