El Programa de Formació Contínua per a entrenadors de la FBCV va centrar la seua última activitat en la millora de la cohesió grupal, comprenent el terme no només com “ser amics” sinó a augmentar el grau d'acord davant un objectiu comú entre els membres del grup.

Per a això es va comptar amb Jaime Marcos, llicenciat en Psicologia i Màster en Psicologia de l'Activitat Física i de l'Esport per la Universitat Autònoma de Madrid (UAM) i amb experiència professional com a psicòleg en entitats esportives com Reial Madrid CF, Club Handbol Alcobendas, Highlands l'Alzinar o Club Esportiu Vicálvaro.

Jaime va abordar la necessitat de conéixer què influeix en la cohesió grupal i com es pot fomentar en el nostre grup (entre elles, els símbols que ajuden a identificar-se, colors, escuts, consignes, bromes internes… totes elles ajudaran a millorar eixa cohesió grupal). Conéixer els valors que identifiquen al nostre club o equip ajudarà a millorar la identitat i la cultura de club, sense oblidar la importància de les estratègies comunicatives i el feedback positiu. Al temps, Jaime ens va proposar la necessitat de realitzar un sociograma a partir de preguntes que ens ajude a identificar si els nostres jugadors són líders emocionals o de tasca.

Una activitat molt enriquidora que encapçala les previstes per als pròxims mesos:

  • 3 de maig. Jose Sánchez. Ritmes de joc
  • 26 de mig. Jaime Marcos. Estils de lideratge
  • 29 de maig. Lucía Gili. Igualtat i respecte en la pista

Les places són limitades. Pots inscriure't a cada activitat accedint a ella a través de l'Agenda d'Activitats del Programa de Formació Contínua. L'assistència comptarà com hores de pràctiques per als alumnes dels Cursos d'Entrenador FBCV.