Més d'un centenar d'entrenadors van participar aquest dimarts en la primera activitat de 2023 del Programa de Formació Contínua per a entrenadors de la FBCV, centrada en l'entrenament del tir en minibasket.

Héctor Sánchez, graduat en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport i entrenador en les categories de formació del Joventut de Badalona, va proporcionar diferents eines que des de la seua perspectiva són importants per a realitzar el tir, entre elles, un bon agarre, equilibri, direcció (colp de monyica), la cadena cinètica, el rang de tir i temps i la sincronització del moviment.

Va ser una formació dinàmica amb un alt nivell de participació dels entrenadors que van assistir, aprofundint en els detalls del tir començant per tirar com a estratègia principal. Cal promoure el tir! I per a això el tècnic va incidir en què cal treballar aquest fonament durant l'etapa de minibasket perquè els jugadors aprenguen a descobrir el temps que necessiten per a armar el tir.

Es va abordar la necessitat d'identificar els per què d'una execució poc eficient perquè el rang de tir no es convertisca en un limitant de l'acció, destacant que el temps d'execució i l'espai per a tirar és clau en la formació del jugador per a entendre el concepte de “haver realitzat un bon tir”.

Finalment, Héctor Sánchez ens va acostar una proposta de com posar en pràctica tot el coneixement teòric, on el joc i el treball integrat amb presa de decisió adquireix un paper fonamental en cadascuna de les fases que volem, sense oblidar la necessitat d'ajudar el jugador a millorar els gestos i detalls tècnics.

El Programa de Formació Contínua per a entrenadors ha obert amb força aquest nou any 2023 i aquest mateix dimecres 4 de gener hi haurà una nova activitat. En aquesta ocasió, ens centrarem en les eines per a millorar l'autoestima, i comptarem per a això amb Alberto Moraleda, llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, amb àmplia experiència en equips de formació i amb persones amb diversitat funcional.

Les places són limitades. Pots inscriure't a cada activitat accedint a ella a través de l'Agenda d'Activitats del Programa de Formació Contínua. L'assistència comptarà com hores de pràctiques per als alumnes dels Cursos d'Entrenador FBCV.