Partits en directe – Canal YouTube FBCV
Estadístiques

Cullera, seu FBCV 2022-2023, ha albergat aquest dissabte les Finals en categoria Aleví. València Basket ha aconseguit el títol en Aleví Autonòmic tant en masculí com en femení; en Aleví Preferent, victòries de El Pilar C i Podoactiva A&A EB Vila real; en Aleví 1a Zonal s'han proclamat campions Acadèmia Petraher i Giticsa UBF Torrent; i en Aleví Masculí 2a Zonal el trofeu se l'ha emportat Jesuïtes.

Aquests set equips són per tant els grans triomfadors de la temporada en categoria Aleví després d'imposar-se en unes finals que s'han pogut seguir també en directe a través del Canal YouTube FBCV.

Aleví Masculí Autonòmic
Valencia Basket 7553 Yomee Godella
MVP: Alejandro Gallach (Yomee Godella)
A penes quatre punts a dalt per a València Basket al descans, la qual cosa deixava la final amb tot per decidir per a la segona meitat. Però llavors, els jugadors entrenats per Paco Pardo van posar una marxa més al partit i amb un parcial de 18-2 van deixar encarrilada una victòria que es confirmaria amb el pas dels minuts.

Aleví Femení Autonòmic
Valencia Basket 7558 EMB Godella
MVP: Anastasia Lishchuk (Valencia Basket)
EMB Godella va tindre una bona entrada a pista i va comandar el joc en els dos primers períodes. Però llavors va arribar la reacció de València Basket, que amb un parcial de 17-3 en el tercer quart va aconseguir anar-se al descans amb una renda de 9 punts. Les jugadores de Godella van saber frenar aqueix empenyiment del rival en la segona meitat, però sense aconseguir retallar distàncies, de manera que València Basket només va haver d'aguantar aqueixa xicoteta renda fins a acabar amb les opcions de Godella.

Alevín Masculino Preferente
NB Torrent 5759 Podoactiva A&A EB Vila real
MVP: Gorka García (Podoactiva A&A EB Vila real)
Con +1 a favor de Podoactiva A&A EB Vila real se entró al último cuarto. Se convertía así en la final más igualada de todas las que ha vivido Cullera en esta jornada, y un encuentro así de vibrante no podía tener un último cuarto diferente. Máxima tensión en 8 minutos emocionantes que terminaron decantando la balanza en favor del conjunto castellonense.

Aleví Femení Preferent
El Pilar C 5939 CD Paidos Denia
MVP: Mónica Rubio (El Pilar C)
La defensa del tercer període a càrrec del Pilar va resultar decisiva en el desenvolupament del partit. Fins a aqueix moment, molta igualtat entre tots dos equips. Però aqueixa solidesa arrere de les jugadores del Pilar va aconseguir frenar l'atac del CD Paidos Dénia, deixant a l'equip sense anotar en aqueix quart i permetent així l'enlairament del Pilar cap a la victòria.

Alevín Masculino 1ª Zonal
EMBA 4066 Academia Petraher
MVP: Pol Palao (Academia Petraher)
Después de dos primeros periodos de probar sensaciones y con mucha igualdad en la pista, Academia Petraher se hizo con las riendas del encuentro. Entró a la segunda parte con ventaja y en esos compases iniciales terminó de sentenciar una victoria que culminaría con el resultado final de 40-60.

Alevín Femenino 1ª Zonal
Giticsa UBF Torrent 5032 Caixa Popular CB Tavernes
MVP: Blanca González (Giticsa UBF Torrent)
Un parcial de 12-2 en el tercer periodo lanzó al Giticsa UBF Torrent hacia la victoria. Esa ventaja justo antes del descanso dio alas a las torrentinas, que mantuvieron esa tensión en la reanudación del choque para refrendar su triunfo en Alevín Femenino 1ª Zonal.

Alevín Masculino 2ª Zonal
EMB Godella 3362 Jesuitas
MVP: Nicolás Selma (Jesuitas)
En la primera mitad, Jesuitas ya había intentado marcharse en el marcador, pero EMB Godella reaccionó a tiempo y se llegó al descanso con empate a 21. Sin embargo, en la segunda parte el nuevo intento de Jesuitas sí dio sus frutos esta vez, logrando romper el encuentro antes de entrar a un último periodo en el que todo estaba ya decidido.