En el món del minibasket, on les primeres experiències dels joves jugadors amb el bàsquet establixen les bases per al seu futur en l'esport, la comunicació es convertix en una ferramenta essencial. No sols parlem de transmetre instruccions o estratègies, sinó de connectar amb els xiquets, entendre les seues emocions i fomentar un entorn on cada membre de l'equip se senta valorat. Això no és tasca fàcil, però és clau per al seu desenvolupament integral, tant en la pista com fora d'ella. En este context, comptar amb ferramentes i tècniques que potencien una comunicació efectiva pot marcar la diferència entre un grup de jugadors i un veritable equip.
Jaime Marcos, llicenciat en Psicologia i Màster en Psicologia de l'Activitat Física i de l'Esport per la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), ens oferix una guia imprescindible en el seu article per a #fbcvBlog, tot això dins del Programa de Formació Contínua per a entrenadors/es de la FBCV.
Este treball és un recordatori que el bàsquet no és només un esport d'acció, sinó també de paraules que inspiren i motiven.