El 30 aniversari del CB Genovés està generant experiències que van en una línia molt marcada on el bàsquet ha de ser la ferramenta per a generar, a més de tot allò que porta implícit la pròpia pràctica esportiva, vivències que han de fer créixer a les jugadores i jugadors del club. Segons indica l'entitat, en esta manera d'entendre l'esport totes les persones tenen cabuda i l'esport amb l'etiqueta d'inclusiu ha de ser el pilar fonamental per a crear una societat més justa. Sempre amb la base educativa, d'educar en la diversitat des de la base, des de les categories inferiors.

Visibilitzar i promoure la diversitat entre els més xicotets possibilitarà una sensibilització que ajudarà a eliminar accions discriminatòries, i no tan sols en l'esport, sinó en la societat en general. “Ja sabem que la societat jutja i castiga als qui s'ixen de la “norma” establida, per la qual cosa tenim un repte per davant per a trencar els motles que la creen. No és tasca fàcil. Això sí, es necessita de compromís, voluntat i actitud per a aconseguir-ho així com molta formació i experiències. Este no sols és el nostre punt de partida sinó també la nostra millor ferramenta per a aconseguir-ho”, afirmaven des del club després de l'èxit d'esta iniciativa.

 

El CB Genovés busca que l'esport siga per a totes i per a tots i d'cí ve que sota el paraigua del 30 aniversari s'organitzara el primer partit de bàsquet inclusiu entre jugadors del CB Genovés i Aspromivise i jugadors/es d'ADIV i la Universitat Politècnica de València. D'esta manera, dissabte passat esta idea que concep el bàsquet per a totes i per a tots es va dur a terme en el Pavelló Municipal Paco Cabanes del Genovés. Un partit entre dos equips que comptaven amb persones amb i sense discapacitat i on l'objectiu no era un altre que mostrar que també hi ha una altra manera de fer esport.

Des del club, en acabar el partit comentaven que “hem vist que el bàsquet és la cosa més important entre les coses menys importants que, a vegades, ens regala moments únics, i este dissabte ha sigut un d'ells”. Jugadores i jugadors del CB Genovés compartint equip amb membres de l'equip de bàsquet d'Aspromivise, s'enfrontaven a jugadores i jugadors d'ADIV i la UPV. Un partit on el més important va ser el missatge d'inclusió que es va generar durant els 40 minuts. Una iniciativa que de ben segur tindrà continuïtat.