Partits en directe – Canal YouTube FBCV
Galeria de fotos
Estadístiques

ha alçat el trofeu de campió de 1a Divisió Masculina superant en la final a Bàsquet Altea per 53-44. La tercera posició és per al Pilar-UPV, mentre que Hotels RH-CB La Vila queda com a quart classificat. Els tres millors equips de la Fase Final aconsegueixen a més l'ascens a Lliga EBA per a la pròxima temporada.

Peñíscola, seu FBCV 2022-2023, ha estat el perfecte amfitrió d'una de les Fases Finals més esperades de la temporada, la que corona al gran triomfador de l'any en la màxima categoria Sènior de la Comunitat Valenciana. I fins al Pavelló Municipal de Peníscola s'ha acostat per a viure'l en directe el president de la FBCV, Salvador Fabregat, que ha fet lliurament dels trofeus al costat del delegat de la Federació a Castelló, Raúl Blanco; el directiu Fernando Castillo i el vicepresident del Bàsquet Club Peníscola, Alejandro Clotet. El jugador del Family Cash NB Xàtiva Blas Enguix ha rebut el guardó de Millor Jugador.

El títol per a Family Cash NB Xàtiva ha arribat després d'imposar-se a Bàsquet Altea en la Final. Tots dos venien de derrotar en semifinals al Pilar-UPV i a Hotels RH-CB La Vila i es jugaven el premi màxim en un encontre a cara o creu. Igual que feren en l'encreuament del dissabte, els jugadors de Xàtiva tornaven a tindre un immillorable començament de partit, i encara que Bàsquet Altea va contindre inicialment aqueixa arrancada, en el segon quart va continuar insistint Family Cash NB Xàtiva, aconseguint marxar-se al descans amb 14 punts d'avantatge, una renda que, sense ser excessiva, anava a cobrar molta importància tractant-se d'un partit amb baixa anotació, la qual cosa acabaria sent fonamental per a les aspiracions del nou campió de 1a Divisió Masculina.

En la lluita pel 3r i 4t lloc, El Pilar-UPV ha eixit victoriós davant Hotels RH-CB La Vila (76-61). Al descans, l'avantatge per als pilaristes era de tot just sis punts, però el descans va fer molt de bé a l'equip entrenat per Carlos Pedrós, pujant la seua intensitat en defensa i millorant els percentatges ofensius per a entrar a l'últim quart amb una important renda que ja no deixaria escapar.

Sábado 3 de junio
17:00 h. Semifinal 1. Family Cash NB Xàtiva 7047 El Pilar-UPV
19:00 h. Semifinal 2. Bàsquet Altea 5946 Hoteles RH-CB La Vila

Domingo 4 de junio
10:00 h. 3º y 4º puesto. El Pilar-UPV 7661 Hoteles RH-CB La Vila
12:00 h. Final. Family Cash NB Xàtiva 5344 Bàsquet Altea