Guia del Programa de Tecnificació 2023-2024

El Programa de Tecnificació es prepara per a donar el tret d'eixida a una nova temporada. Es tracta d'una iniciativa que la FBCV desenvolupa en col·laboració amb els clubs per a ajudar als joves talents en la seua formació, complementant la preparació que reben en els seus diferents equips.

Igual que en els últims anys, el Programa de Tecnificació se centrarà especialment en les categories Aleví i Benjamí. En aquestes edats primerenques es crearan diferents grups de treball en nombroses seus repartides per tota la Comunitat Valenciana, tractant d'arribar al major nombre possible de jugadors/es. A més, en categoria Aleví es configurarà la Selecció Autonòmica que participarà en el pròxim Campionat d'Espanya Minibasket.

Aquestes seran les generacions que integraran el Programa de Tecnificació:

Generación 2012
Es la generación que denominamos Alevín 2. Los días 15 y 22 de octubre se desarrollarán dos entrenamientos de la Fase de Preselección con un grupo reducido de jugadores/as convocados por el Área Técnica de la FBCV. Posteriormente, el 29 de octubre tendrán lugar las Jornadas de Detección (inscripciones próximamente). En ellas no participarán los jugadores/as de la Fase de Preselección, sino que se dará la oportunidad de incorporarse al Programa de Tecnificación al resto de jugadores/as de la Comunitat, puesto que es una actividad de libre inscripción aunque con plazas limitadas. ¿Y cómo se incorporarán estos jugadores/as al Programa de Tecnificación?

  • Fase de Preselecció: Alguns d'aquests jugadors/es seran inclosos en la Fase de Preselecció amb un calendari d'activitats específic per a preparar el pròxim Campionat d'Espanya de Minibasket.
  • Fase de Tecnificació: La major part dels jugadors/es integraran la Fase de Tecnificació, en la qual hi haurà tres seus en tota la Comunitat: Sedaví, Agost i l'Alcora. En elles es realitzaran un total de 14 sessions d'entrenament durant la temporada tractant d'ajudar a la seua millora individual com a jugadors/es entrenant amb altres companys de clubs diferents però amb un nivell semblant.

Generación 2013
Es la generación que denominamos Alevín 1. Sus Jornadas de Detección se celebrarán el 5 de noviembre, siendo también imprescindible la inscripción previa para poder participar (inscripciones próximamente). Esta generación trabajará durante toda la temporada en la Fase de Tecnificación con un total de 14 sesiones en 10 sedes de manera simultánea: Torreblanca, Moncofa, Massanassa 1 y Massanassa 2, Genovés, Ondara, Alicante, Alcoi y Guadassuar.

Generación 2014
Corresponde a la categoría Benjamín. Esta generación comenzará con sus Jornadas de Detección el 28 de enero, abriéndose inscripciones más adelante. Trabajaremos en 7 sedes: Burriana, Alaquàs 1 y Alaquàs 2, Carcaixent, Moixent, Gata de Gorgos y Alicante. Se trabajará con un total de 10 sesiones durante toda la Fase de Tecnificación.

Accedint a l'Agenda d'Activitats, pots consultar els dies d'entrenament de cada generació i les localitzacions exactes, afegint-se progressivament els horaris d'entrenament. Cal destacar que les seus de les jornades de Detecció no tenen per què coincidir amb les seus de la Fase de Tecnificació, per això és molt important consultar les seus.

La inscripció a la Fase de Detecció és gratuïta. La participació en la Fase de Preselecció i Selecció també és gratuïta, però la Fase de Tecnificació (en Aleví 1, Aleví 2 i Benjamí) comporten el pagament de 30 euros anuals (benjamins) i de 45 euros anuals (alevins), fent-se efectiu a partir de la segona o tercera sessió posterior a la Detecció, quan els grups de treball queden tancats definitivament.