El talent dels joves jugadors/es s'ha tornat a fer visible una vegada més en les Jornades de Detecció Aleví, l'activitat que es converteix en la porta d'entrada al Programa de Tecnificació FBCV i que s'ha desenvolupat de manera simultània a Manises, l'Alcora i Alacant.

Més de 230 jugadors/es de toda la Comunitat Valenciana han participat en estes Jornades de Detecció per a la generació 2012. A més d'haver gaudit de l'experiència d'entrenar amb altres xics i xiques de la seua edat i d'haver deixat palesa que el bàsquet base té molt futur per davant, tots ells/es s'han esforçat al màxim amb la il·lusió d'estar entre els elegits per a incorporar-se al Programa de Tecnificació, ja que estes Jornades han comptat amb un doble objectiu:

  1. Fase de Preselecció: d'una banda, incorporar a alguns dels jugadors/es participants a la Preselecció de la Comunitat Valenciana que prepararà la participació en el pròxim Campionat d'Espanya Minibasket de Seleccions Autonòmiques.
  2. Fase de Tecnificació: d'una altra banda, constituir els grups de treball que integraran aquesta temporada la Fase de Tecnificació, en la qual hi haurà tres seus en tota la Comunitat. En elles es realitzaran un total de 14 sessions d'entrenament durant la temporada tractant d'ajudar a la seua millora individual com a jugadors/es entrenant amb altres companys de clubs diferents però amb un nivell semblant.

Després d'aquestes Jornades de Detecció, els tècnics FBCV decidiran els jugadors/es que són convocats per al següent entrenament de la Fase de Preselecció i de la Fase de Tecnificació. I així successivament després de cada jornada de treball fins que queden configurats els grups definitius en cada seu. Aquestes convocatòries es remetran directament als clubs i entitats esportives dels jugadors/es.

Les Jornades de Detecció per als Alevins de la generació 2013 se celebraran el 5 de novembre, mentre que els Benjamins de la generació 2014 tindran les seues Jornades de Detecció el dia 28 de gener de 2024, amb vista a la segona part de la temporada.