Al voltant d'un centenar d'entrenadors/es van participar aquest dilluns en la formació sobre la tornada a la pista després de lesió, una activitat impartida per Pablo Vázquez, graduat en Fisioteràpia & CAFYD, entrenador de bàsquet nivell 2 i amb experiència com a preparador físic i fisioterapeuta en diversos equips espanyols des de categories de formació fins a LEB Or i LF2.

La formació va estar enfocada cap a la millora del coneixement dels entrenadors en la fase de reinserció del jugador/a a la pista després de la lesió. Es va aprofundir sobre la necessitat d'equilibrar esforços, buscar sinergies i individualitzar en el procés d'inserció. En eixa línia, es van desenvolupar algunes de les necessitats mínimes per a tornar a la pràctica esportiva, orientant-se cap a l'entrenament de competències de moviment bàsiques, centrant l'atenció en les necessitats pròpies de l'esport tenint en compte la lesió, sabent que el bàsquet és un esport START-STOP i, per tant, requerirà d'una preparació específica a la demanda fisiològica, intensitat i ritmes.

I aquest dimarts 14 de juny el Programa de Formació Contínua per a entrenadors/es estarà amb Marc Castillo sobre situacions tàctiques defensives. Marc és actualment director tècnic del club Jac Sants i entrenador de nivell 2. Des de la seua experiència, aprendrem a identificar i aprofundir sobre diferents estructures defensives.