La Lliga Valenciana 2022 ja té a tots els seus campions en l'edició València-Castelló. TAU Castelló en Aleví Masculí i CB Escolàpies en Benjamí s'han imposat en les últimes finals celebrades aquest dissabte en el Pavelló Municipal de Sedaví.

Mateo Rodríguez (TAU Castelló) i Carmen López (CB Alginet) han sigut elegits com a millors jugadors/es de totes dues finals, rebent el guardó de mans del director esportiu de la FBCV, Israel Sanchis.

La victòria de TAU Castelló en Aleví Masculí ha arribat davant CNB Xàtiva. El primer quart ja posava als castellonencs en el camí cap a la victòria, amb un bon equilibri entre atac i defensa que els permetia tancar el primer quart amb 14 punts d'avantatge. El conjunt de Xàtiva va millorar molt en el següent període, però a penes va poder contindre la força d'un rival que va marxar definitivament en el marcador després del descans, sentenciant l'encontre amb el resultat final de 37-77.

CB Escolàpies ha aconseguit el triomf en categoria Benjamí guanyant en la final a CB Alginet en un partit molt disputat. L'encontre començava amb un parcial de 0-9 a favor del CB Alginet, que es mostrava molt més vertical en el seu joc i aprofitant a més la seua major superioritat física. Però en un bon tercer període arribava la remuntada del conjunt col·legial, que aconseguia entrar en la segona meitat només tres punts a baix i posar-se fins i tot per davant de cara a l'últim quart, uns minuts finals en els quals CB Escolàpies va mantindre eixa intensitat que li havia permés remuntar i que ara li atorgava definitivament la victòria per 32-24.