La Lliga Femenina-2 ha arribat a la fi en una temporada històrica per al bàsquet femení de la Comunitat Valenciana, sent la primera vegada que tres equips comparteixen el repte de disputar la categoria.

Hem parlat amb els tres entrenadors al capdavant d'aquests tres il·lusionants projectes i els hem demanat que ens facen una valoració de la temporada.

Carles Martínez, entrenador Picken Claret

Estem molt contents amb la temporada que han fet les jugadores. L'objectiu, que era la permanència, l'hem complit de manera solvent. I a més amb bon joc. Potser hem quedat enquadrats en el grup més difícil des que jo entrene en Lliga Femenina-2, molt dur sobretot per la igualtat, amb equips que s'han reforçat molt enguany i que han fet que en el nostre grup puge moltíssim el nivell.

Satisfets perquè hem competit molt bé i seguint la idea que manté el Club des de sempre. Crec que el nostre projecte de Club s'ha convertit en un dels més sòlids de la categoria, amb les idees molt clares, on l'objectiu era donar continuïtat a l'equip, tractar de mantindre el mateix bloc de l'any passat i reforçar-se amb un parell de jugadores que ens ha vingut genial per a augmentar el nivell de competició. En eixa línia, seguim amb el pla que té el Club: anar introduint jugadores del Sènior Nacional i del Júnior Femení, que han estat participant en entrenaments i partits durant tot l'any. Han debutat cinc júniors en LF2, tres d'elles sent habituals en entrenaments i partits, amb Marina Bleda com destacada perquè ha participat en el grup com si fora una jugadora més de la categoria. Així que hem pogut continuar donant-li eixa continuïtat a la pedrera femenina perquè les jugadores arriben al primer equip, que al final és l'objectiu que buscàvem des de fa molts anys quan va començar aquest projecte.

També m'agradaria fer un esment als nostres patrocinadors, Teika i Picken. El seu suport incondicional és molt important, fonamental perquè puguem continuar avant a nivell econòmic.

Roberto Hernández, NB Paterna Proyecto Lázarus

La nostra valoració és molt positiva i sobretot està molt per damunt dels nostres objectius inicials, que eren principalment ajudar a progressar al gran nombre de jugadores joves que teníem en l'equip i també competir amb cadascun dels nostres rivals.

Per diferents circumstàncies durant l'any, hem anat de menys a més, aconseguint una interessant progressió i fins i tot tenint opcions reals de disputar la Fase d'Ascens, alguna cosa que era pràcticament impensable al principi de la temporada. No imaginàvem arribar a aquest tram final de l'any amb eixes opcions reals de classificar-nos. Al final, la nostra sisena plaça ens permet mirar al futur amb molt d'optimisme i amb una gran exigència al mateix temps.

Jaume Tormo, Fustecma Nou Bàsquet Femení

Quan comencem a construir l'equip a principi de temporada, teníem clar que volíem la continuïtat que ja havíem tingut els últims anys, amb el grup classificant-se a dalt en 1ª Divisió Femenina. Volíem renovar a quantes més jugadores millor, sabent que això implicava jugadores sense experiència en la categoria i sobretot una càrrega de treball més alta d'entrenaments. Elles van acceptar el repte i al final amb set jugadores renovades només vam haver d'apuntalar l'equip en les posicions que més ens feia falta.

Ha sigut una temporada en la qual hem anat de menys a més. Al principi paguem la intensitat i el físic amb el qual es juga aquesta lliga, necessitem el nostre període d'adaptació. Però l'equip es va refer i el xip va canviar després de Nadal. Incorporem dues noves jugadores i vam poder millorar l'estil de joc que havíem tingut fins a eixe moment. Al final hem guanyat 10 partits i en altres grups això hauria suposat estar en mitja taula. La salvació, que era l'objectiu que teníem entre cella i cella, mai ha perillat. Ha sigut una lliga de gran igualtat, amb el grup amb més nivell dels tres. Així que estem contents perquè hem fet una gran feina, valorem l'any molt positivament, amb el regust d'haver pogut aconseguir alguna cosa més. Ens hem salvat amb folgança, però encara podíem haver quedat un poc més amunt.

A nivell de Club s'ha donat un canvi radical. De ser un Club molt centrat només en la pedrera i que eixa pedrera es vera reflectida en el primer equip, hem passat a fer un pas avant en professionalisme, aconseguint una mescla i que hi haja hagut aportacions molt importants de tres jugadores de la pedrera que són el reflex, l'espill per a la resta. Hem tingut un creixement molt gran en estructura, en treball, en implicació de les institucions i en el suport dels patrocinadors i de la Fundació Albinegra, que ens ha ajudat a poder pujar una miqueta eixe pressupost per a millorar l'estructura. La implicació de la Junta Directiva ha sigut crucial, especialment en els desplaçaments. La seua qualitat i preparació han sigut espectaculars, arribant fins i tot el dia d'abans als nostres partits a Andalusia. D'aquesta manera, estàvem en les millors condicions per a poder jugar. En Directives, haurem quedat en els primers llocs de la classificació segur.

I ara, doncs ja treballant per a la temporada que ve en fer el millor equip possible, sent molt ambiciosos en els objectius a aconseguir.