Este cap de setmana, 10 i 11 de febrer, es durà a terme “Cistelles Contra el Càncer Infantil”, la iniciativa solidària del bàsquet a nivell nacional per a ajudar al fet que tots els xiquets amb càncer tornen com més prompte millor a la seua vida normal, a través de la pràctica continuada d'exercici físic com a part de la seua teràpia.

La proposta, a la qual ja s'han unit 12.000 jugadors/es de tota Espanya i amb presència destacada de clubs de la Comunitat Valenciana, consistix a dedicar tots els partits d'una jornada a recaptar fons per a lluitar contra el càncer infantil a favor de l'Acceleradora Unoentrecienmil, el projecte d'exercici físic per als xiquets amb càncer de la Fundació Unoentrecienmil.

La Fundació Unoentrecienmil és un moviment que porta 10 anys lluitant contra la leucèmia infantil a través de projectes innovadors d'investigació i iniciatives solidàries com esta, que està directament relacionada amb l'esport perquè la pràctica de l'exercici físic contribuïx al fet que els xiquets/es amb càncer es recuperen més ràpid i tornen en millor forma física a la seua vida diària.

La iniciativa “Cistelles Contra el Càncer Infantil” es va posar en marxa per primera vegada l'any passat a Madrid, amb un gran èxit de recaptació que es va destinar a equipar l'Acceleradora Unoentrecienmil de l'Hospital La Paz. Enguany s'ha proposat fer extensiu a les diferents autonomies i la FBCV no ha dubtat a confirmar la seua participació en el seu compromís amb la salut i la infància.