Les Jornades de Detecció són sempre una de les cites més esperades pels jugadors/es que s'inicien en el nostre esport. Es tracta de la porta d'entrada al Programa de Tecnificació de la FBCV, la iniciativa que es desenvolupa en col·laboració amb els clubs per a reunir periòdicament els joves talents del bàsquet de la Comunitat Valenciana.

I aquesta temporada no ha sigut una excepció. Il·lusionats per estar entre els elegits, nombrosos jugadors/es de tota la Comunitat van participar aquest diumenge en les Jornades de Detecció per a la generació 2011 (alevins de segon any).L'activitat es va celebrar simultàniament en una seu per cada província (Manises, Alacant i l'Alcora), i en aquesta generació l'objectiu és doble:

  1. Fase de Preselecció: d'una banda, incorporar a alguns dels jugadors/es participants a la Preselecció de la Comunitat Valenciana que prepararà la participació en el pròxim Campionat d'Espanya Minibasket de Seleccions Autonòmiques.
  2. Fase de Tecnificació: d'una altra banda, constituir els grups de treball que integraran aquesta temporada la Fase de Tecnificació, en la qual hi haurà tres seus en tota la Comunitat: Sedaví, l'Alcora i Alacant (per determinar). En elles es realitzaran un total de 14 sessions d'entrenament durant la temporada tractant d'ajudar a la seua millora individual com a jugadors/es entrenant amb altres companys de clubs diferents però amb un nivell semblant.

Després d'aquestes Jornades de Detecció, els tècnics FBCV decidiran els jugadors/es que són convocats per al següent entrenament de la Fase de Preselecció i de la Fase de Tecnificació. I així successivament després de cada jornada de treball fins que queden configurats els grups definitius en cada seu. Aquestes convocatòries es remetran directament als clubs i entitats esportives dels jugadors/es.

Les Jornades de Detecció per als Alevins de la generació 2012 se celebraran el 6 de novembre, mentre que els Benjamins de la generació 2013 tindran les seues Jornades de Detecció el dia 29 de gener de 2023, amb vistes a la segona part de la temporada.