Al voltant de 250 jugadors i jugadores han pogut gaudir aquest diumenge d'una de les experiències més enriquidores en les etapes més primerenques del nostre esport: passar un matí de convivència entrenant amb altres jugadors/es que comparteixen eixa mateixa afició pel bàsquet.

La pandèmia va impossibilitar que la passada temporada es pogueren dur a terme aquest tipus d'activitats, però per fi aquesta temporada ha tornat el Programa de Tecnificació de la FBCV, una iniciativa que busca ajudar en la seua formació als joves jugadors/es del nostre esport.

Les Jornades de Detecció per als jugadors/es Alevins de la generació 2010 són la porta d'entrada al Programa de Tecnificació i s'han celebrat aquest diumenge a Manises, El Campello i l'Alcora amb la participació de xics i xiques procedents de clubs de tota la Comunitat Valenciana. En aquesta categoria, alevins de segon any, la Detecció té un doble objectiu:

  1. Fase de Preselecció: incorporar a alguns d'aquests jugadors/es a la Preselecció de la Comunitat Valenciana que prepararà la participació en el pròxim Campionat d'Espanya Minibasket de Seleccions Autonòmiques.
  2. Fase de Tecnificació: constituir els grups de treball que integraran aquesta temporada la Fase de Tecnificació, en la qual hi haurà tres seus en tota la Comunitat: Sedaví, l'Alcora i Alacant (per determinar). En elles es realitzaran un total de 14 sessions d'entrenament durant la temporada tractant d'ajudar a la seua millora individual com a jugadors/es entrenant amb altres companys de clubs diferents però amb un nivell semblant.

Des de la FBCV volem agrair la seua assistència a tots els participants, especialment per la il·lusió i motivació mostrades durant tota l'activitat. Ara, els tècnics FBCV decidiran els jugadors/es que són convocats per al següent entrenament de la Fase de Preselecció i de la Fase de Tecnificació. I així successivament després de cada jornada de treball fins que queden configurats els grups definitius en cada seu. Aquestes convocatòries es remetran directament als clubs i entitats esportives dels jugadors/es.

Les Jornades de Detecció per als Alevins de la generació 2011 se celebraran el 28 de novembre, mentre que els Benjamins de la generació 2012 tindran les seues Jornades de Detecció el dia 30 de gener de 2022, amb vistes a la segona part de la temporada.