Després d'un inici de temporada difícil, el president del TAU Castelló Luis García ha fet un balanç del que va suposar la passada temporada i l'any 2021 que acaba de finalitzar per al club castellonenc.

La pasada temporada fue muy difícil en el mundo del deporte. Ahora que ha terminado el 2021, ¿Qué balance hace del club?
Si tenemos que hacer un balance del año 21, después de lo difícil que ha sido, podemos decir que a nivel deportivo fue una liga muy complicada, en la cual acabamos quintos jugando playoff y haciendo el mejor resultado de la historia del club. Esto era algo que realmente estaba dentro de lo esperado. Lógicamente siempre aspiramos a dar un pasito más en todos los aspectos y creo que eso lo hemos conseguido.

A nivell esportiu, amb la pedrera, també he de dir que també travessem uns certs problemes amb la COVID19 encara que al final es va poder jugar tota la temporada i crec que els jugadors de pedrera van aprofitar el temps i van aconseguir millorar i tant de bo això continue per molt de temps.

A nivell econòmic, finalitzem d'acord amb el pressupost, per tant, no hi ha cap dèficit. Hem complit amb tots els compromisos que teníem amb jugadors, amb federacions, amb viatges, amb hotels…amb tots. Acabem podent deixar els comptes a zero, la qual cosa, realment va ser prou important.

M'agradaria ressaltar en el tema econòmic que les institucions han continuat aportant i ajudant d'acord amb els seus plans, i a nivell de patrocinadors privats i de col·laboradors, la gran majoria han continuat en el projecte, la qual cosa agraïm, i segur que continuaran en aquest projecte en el qual cada dia volem fer un pas avant. Per tant, en aquest aspecte, pràcticament el pressupostat com a ingressos per patrocinis ens ha arribat.

Si hem de posar un però al 2021, seria a nivell social. Amb un any de pandèmia han hagut molts problemes perquè vinguera la gent. Amb limitacions d'aforament fins amb 150 espectadors, un mes i mig sense entrar espectadors, després 400, amb llistes, amb telèfons de tots els que entraven al pavelló, amb totes les normes de seguretat i tots els protocols, perquè això va resultar molt complicat i ens haguera agradat que fora molt diferent.

Com valora aquesta primera part de temporada? Han tingut mala sort amb les lesions.
Hem començat una temporada que va iniciar-se a l'agost, realment comença un poc abans, amb el fitxatge dels jugadors, cos tècnic…i creiem que hem fet un gran projecte. Un gran projecte que s'ha vist minvat, fonamentalment, per les lesions. Contra això és difícil lluitar. Realment, els jugadors lesionats, a excepció d'Edu Durán que continua amb la seua lesió i possiblement estarà tota la temporada sense poder jugar, tant Kai Edwards com Jorge Bilbao i Pablo Hernández ja estan recuperats. Que són les lesions importants que hem tingut. Això ens ha lacrat, sincerament. I quan ja estàvem eixint d'aquest tema ha arribat el COVID amb la seua sisena ona. Entre això i el mundial d'handbol, portem ja dos mesos sense haver jugat en el Ciutat de Castelló i estem deixant al públic de Castelló massa temps sense bàsquet. Encara que tot això que s'està ajornant pel COVID, tots aquests partits, es jugaran. Però bo, si ara hem vist menys, després gaudirem de veure-ho setmana rere setmana i en algunes ocasions, dues vegades.

Realment, al final els objectius són clars. Cal fer un pas avant, eixe pas a poc a poc i tant de bo estiguem com volem i desitgem, i així pense que serà, juguem playoff i en eixos playoff d'ascens, arribem on arribem, serà satisfactòria la temporada.

Tras las lesiones , el COVID y lo convulsa que está la liga, ¿se han replanteado los objetivos de inicio de temporada o se mantienen los mismos?
Los objetivos de temporada se marcaron en el proyecto que hicimos el verano pasado. También es verdad que los objetivos vienen siempre de acuerdo al presupuesto que debemos cumplir, es decir, que todo está entrelazado. Las variaciones económicas no han sido demasiadas, por lo tanto, los objetivos no deben variar en demasía. Lo cual significa que ojalá, como decía antes, seamos capaces de llegar a unos play off en los cuales podemos estar en plenas condiciones y dar un resultado excelente, incluso llegar a lo máximo. Aunque eso es como una lotería que puedes tener más suerte o menos suerte, más lesiones o menos lesiones y seas capaz de quedarte lejos o quedarte cerca.

Nosaltres pretenem sempre fer-ho tan bé com siga possible però que sabem que sempre està el tema relacionat amb la part econòmica. El que no volem, de cap de les maneres, és acabar un any econòmicament negatiu perquè d'un mal resultat esportiu es pot eixir, però un mal resultat econòmic genera tants problemes que en alguns clubs i en alguns equips, gràcies a Déu nosaltres no hem estat mai ací, els ha causat fins a la desaparició.

Per a nosaltres és molt important el balanç econòmic i en eixe sentit els interessos del club és que allò que es va dissenyar al juliol i agost,  poder-ho complir i que esportivament fem un passet avanç com crec que l'estem donant.

Se están aplazando muchos partidos por el COVID. ¿Va a condicionar mucho la liga estos meses de enero y febrero?
Realmente, los aplazamientos sí que condicionan porque se pierde algo que es fundamental: el ritmo de partidos. No es lo mismo estar entrenando dos meses sin jugar y luego jugarlo todo seguido porque se pierde el ritmo de partido que luego cuesta coger un poco.  Además se pierde la motivación del público. Pero esto es un mal de todos, porque nosotros en estos momentos tenemos ya tres partidos aplazados, pero hay quien tiene cinco partidos aplazados y al final todo esto va a tener repercusión. De momento la primera repercusión es que teníamos que acabar la primera vuelta para saber que dos equipos iban a jugar la final de la Copa Princesa. Eso ya la federación lo ha solucionado de alguna manera retrasando un par de meses esta competición para que nos dé tiempo de jugar estos partidos aplazados, pero por desgracia muchos se tendrán que jugar entre semana. Pero bueno, ya digo que lo fundamental es que se está trabajando y se está trabajando bien a nivel de entrenamientos, pero creo que a todos los equipos incluidos nosotros nos faltará un poco de ritmo de competición.