Les Copes Preferent i Autonòmica han sigut presentades aquest dimarts 29 de novembre en el millor escenari possible: el propi Pavelló Municipal de Gata de Gorgos, la instal·lació que albergarà aquestes quatre competicions i que coronarà als triomfadors d'aquesta temporada 2022-2023.

L'alcalde de Gata de Gorgos, Josep Signes; el regidor d'Esports, Toni Arabí; i el president de la FBCV, Salvador Fabregat, han sigut els protagonistes d'aquest acte que dona el tret d'eixida als primers títols en joc. En primer lloc, l'alcalde i el president de la Federació han rubricat l'acord pel qual Gata serà la localitat amfitriona dels quatre esdeveniments; a continuació, han oferit les seues impressions sobre tot el que envoltarà unes competicions que situaran al municipi alacantí com a principal centre d'atenció del bàsquet de la Comunitat Valenciana; i finalment, han posat amb la imatge de les Copes en una foto de família a la qual s'han sumat Juan Miguel Sila, delegat de la FBCV a Alacant; i María Monfort, presidenta del Club Bàsquet Gata, entitat que col·labora activament en aquest acord.

“Acollir les Copes FBCV suposa un abans i un després per a Gata de Gorgos, suposa donar visibilitat al poble en si i especialment al Club de Bàsquet que ha représ recentment la seua activitat. I això és una cosa que volem potenciar des de l'Ajuntament”, ha assenyalat l'alcalde, qui també ha volgut posar en valor la primera de les Copes que se celebraran, la de categoria femenina. “Ajudar a la pràctica de l'esport femení va en el nostre DNI, i són esforços continus els que es realitzen en aquesta línia tant des de la regidoria d'Esports com des de la regidoria de la Dona”.

Toni Arabí, regidor d'Esports, ha indicat que “estem davant un esdeveniment molt important i pel qual hem volgut apostar perquè entenem que era el moment adequat per a això. Fa anys, teníem en Gata un Club de Bàsquet que va anar perdent força amb el temps, i ara comptem amb un nou projecte de Club, amb gent decidida a donar-li un nou impuls i els donarem suport”. Precisament la presidenta del Club Bàsquet Gata, María Monfort, ha destacat que per a l'entitat, el fet de ser amfitriona de la Copa “significa molt. Acabem de començar l'activitat després de molts anys pràcticament sense bàsquet en Gata i poder fer la Copa és molt important: és publicitat i és veure com torna a créixer el bàsquet al poble, un esport que quasi s'havia perdut totalment. Així que espere que els nostres jugadors vinguen a gaudir i a ser conscients que hem de treballar per a aconseguir que el bàsquet torne a ser el que era en Gata i potser, en un futur, ser ells els protagonistes de la Copa”.

Por último, el presidente de la Federación se ha referido al motivo de la elección de Gata de Gorgos como Sede Única de las Copas FBCV: “Existía esta posibilidad porque el Ayuntamiento nos hizo llegar su propuesta, y en la Federación buscamos la promoción, no sólo la competición. Los partidos en sí son competición pero la fiesta que se organiza a su alrededor persigue promocionar el baloncesto. Así que lo vimos como una gran idea, además teniendo en cuenta que el Club ha vuelto a retomar su actividad y que ser sede de las Copas puede ayudarle en ese impulso que necesita”. En este sentido, Salvador Fabregat ha insistido en la importancia de que exista baloncesto en todos los pueblos: “cada uno con su nivel y sus circunstancias. No es necesario que jueguen todos en la misma categoría, pero que los chicos y chicas tengan la posibilidad de jugar en su pueblo, que lo tengan cerca, es mucho mejor porque más gente se decidirá a probar y descubrirá el baloncesto”.

Desde que se disputara la primera de ellas en 2014, las Copas FBCV han tenido un crecimiento imparable. Clubes, jugadores y aficionados transmiten constantemente su sintonía con un formato de competición muy atractivo en el que los participantes aspiran no sólo al título de campeón, sino también al premio extra que lleva aparejado: prácticamente garantizarse el ascenso de categoría para la próxima campaña.

Aquestes són les quatre Copes d'aquesta temporada que se celebraran íntegrament a Gata de Gorgos i que seran emeses en streaming a través del Canal YouTube FBCV perquè puguen seguir-se en viu en tota la Comunitat Valenciana:

  • Copa Júnior Femení Preferent.
  • Copa Júnior Masculí Preferent.
  • Copa Sènior Masculí Preferent.
  • Copa Sènior Masculí Autonòmic.

La primera Copa arriba aquest cap de setmana del 3 i 4 de desembre. La Copa Júnior Femení Preferent reunirà en la lluita pel títol a NBF Castelló, Bàsquet Comenius, Blansa CBF Port Sagunt i CB Sant Blas Alacant B.

Dissabte 3 de desembre
17:00 h. Semifinal 1. NBF Castelló – CB Sant Blas Alacant B
19:00 h. Semifinal 2. Bàsquet Comenius – Blansa CBF Port Sagunt

Diumenge 4 de desembre
12:00 h. Final