Prop d'un centenar de tècnics van gaudir aquest dijous dels ensenyaments de Gabriel Loaiza en l'últim clínic del Programa de Formació Contínua per a entrenadors de la FBCV, basat en el temps mort i els seus plantejaments tàctics.

Gabriel va destacar la importància de tindre en compte el pla de partit i és ací on és necessari incorporar els plantejaments i possibles solucions tàctiques, ja que incorporar diferents estratègies ajudarà els jugadors a comprendre les idees i les possibles solucions que es puguen plantejar.

El tècnic va diferenciar entre dos conceptes importants:

  • Caixa de pensar: és la caixa on el jugador ha d'aprendre
  • Caixa de jugar: dia previ a partit on cal crear un clima de confiança

Així mateix, es va exposar la importància de l'impacte i quins són els principals errors que se solen donar tant des de la posició de l'entrenador com del jugador. Tot això basat en el pla de partit, sent claus recursos com l'Scouting individual i col·lectiu propi, quins conceptes tàctics podem i solem utilitzar, quines idees són per al col·lectiu i no tant per a l'individu, sent imprescindible conéixer en profunditat detalls del rival relacionats amb els sistemes ofensius i defensius per a conéixer les tendències globals i sobre les quals poder contrarestar en situacions de temps xicotetes.

Amb aquesta activitat es tanca la programació d'activitats de desembre i gener. En els pròxims dies es publicarà el nou calendari d'accions formatives per als següents mesos.