El psicòleg i entrenador superior Fran Adell va ser el ponent d'una nova activitat del Programa de Formació Contínua per a entrenadors/as, celebrada aquest dijous en format online amb la participació de més d'un centenar de tècnics.

Fran Adell va donar a conéixer diferents aspectes relacionats amb la importància de l'escolta activa, la transmissió de suport a l'autonomia del jugador/a i la comunicació en la relació entrenador-professor/jugador.

Es va abordar un primer bloc teòric aprofundint en la importància del context i la comprensió de l'esport, donant sentit al procés d'ensenyament-aprenentatge posant el focus en el jugador/a de manera que hàgem d'adaptar-nos a la seua realitat per a connectar i millorar la interrelació. Posteriorment es van desenvolupar diferents blocs de pràctica que van donar suport a la reflexió sobre a què atenc, quin tipus de resposta tinc del jugador/a, quins són els temps de resposta, quins canals de comunicació intervenen… I finalment, es va dedicar un espai final a la interacció a partir de reflexions ponent-assistents on es van exposar i es van debatre diferents situacions d'ús de la comunicació verbal i no verbal.

Va ser una gran oportunitat de formació per a abordar el tipus de relació i l'ús del llenguatge que ha de fer servir un entrenador/a en funció de l'edat dels seus jugadors/as.

El pròxim 22 de desembre es durà a terme la següent activitat del Programa de Formació Contínua. Olga Vázquez, seleccionadora Aleví Femenina de Catalunya, exposarà Què hem d'entrenar en Minibasket i com ho duem a terme?. Inscripcions obertes.