El Programa de Formació Contínua per a entrenadors va dur a terme aquest dimarts un taller pràctic centrat en la gestió de conflictes de violència i discriminació en l'esport, un aspecte que es va analitzar a fons amb l'ajuda de Lucía Gili, Graduada en Psicologia per la Universitat Complutense de Madrid (UCM); actualment cursant el Màster en Psicologia i Coaching Esportiu a l'Escola Universitària del Reial Madrid i el Màster en Psicologia General Sanitària de la UCM; al temps, col·labora amb UPAD Psicologia i Coaching coordinant el departament de Psicologia de la AD La Meca de Rivas.
Durant el taller es van realitzar diverses activitats a través de l'ús de vídeos i eines online per a conéixer els interessos i el coneixement dels entrenadors entorn de tres preguntes relacionades amb la violència i l'esport. Aprofundim sobre el conflicte com un fenomen social intentant centrar-se en la causa d'eix acte i no quedar-nos amb el propi conflicte. En eixa línia, Lucía Gili va explicar que la intel·ligència emocional serà clau per a evitar la violència per violència, intentant anar més enllà i buscar la causa que va provocar el conflicte. Finalment, es van exposar els valors necessaris per a ser un equip, donant a eixos valors una importància vital en l'educació i formació en els equips.
Aquesta activitat ha sigut l'última de 2021, però el Programa de Formació Contínua per a entrenadors seguirà amb el seu alt ritme d'activitats en l'inici de 2022, amb altres dues formacions el mes de gener:
- 9 de gener. Entrenament de la passada en Minibasket. Belén Gómez. Online
- 16 de gener. Disseny de tasques en categories de formació. Guillermo Novella. Online
Totes les activitats es celebren en format online. Les places són limitades. Pots inscriure't a cada activitat accedint a ella a través de l'Agenda d'Activitats del Programa de Formació Contínua. L'assistència comptarà com hores de pràctiques per als alumnes dels Cursos d'Entrenador FBCV.