Alcoi serà l'escenari els dies 23 i 24 de setembre de les Finals de la Lliga Valenciana Or, Femenina, Plata i EBA. L'esperat esdeveniment esportiu que obri la temporada de bàsquet en la Comunitat Valenciana es disputarà enguany a la ciutat alacantina gràcies a l'acord entre la FBCV i el Nou Bàsquet Alcoi.

“No dubtem ni un sol instant a posar-nos en marxa”, explica el president de l'entitat esportiva, Salvador Monzó, davant aquesta oportunitat per a la qual han rebut “el sí rotund de l'Ajuntament d'Alcoi i del Centre d'Esports d'Alcoi”, que col·laboraran activament en l'esdeveniment. “El disputar-se unes finals a la nostra ciutat és un orgull i més encara a l'ésser el nostre club l'entitat col·laboradora que ha triat la Federació per a aquest esdeveniment. No és habitual gaudir de bàsquet d'aquest nivell i a la nostra ciutat. Fins als últims anys hem organitzats partits d'ACB en pretemporada, arribant a omplir per complet el pavelló rondant les 2.000 persones, amb una molt bona repercussió per a la comarca i la Comunitat. Amb aquestes finals considere que es pot aconseguir el mateix i més fins i tot sent 8 equips implicats en les mateixes”, assenyala el màxim dirigent.

Salvador Monzó también ha valorado la repercusión que ser sede de un evento tan importante va a tener en el seno del Club. “Estamos seguros que va a ser beneficioso a nivel deportivo y social, consiguiendo que el nombre de Alcoy figure por todos los lugares y Redes Sociales, convirtiéndose en el centro de atención del basket valenciano. También será una buena repercusión para los patrocinadores y colaboradores del club. Todo ello esperamos que comporte el seguir creciendo y conseguir los objetivos deportivos y de visibilidad de la entidad, afianzando la estructura de todo el Club e intentar estar en las categorías más altas en nuestras competiciones de la FBCV”. Unos objetivos deportivos que el presidente ha explicado que pasan por “el reto de seguir con la formación de nuestros jugadores, que mayoritariamente están en categorías de formación. A nivel senior, que los dos equipos (masculino y femenino) que tenemos en 1ª Nacional, como mínimo se mantengan en la categoría y tratar de intentar estar en los pay-offs de ascenso. Pero también apostamos por nuevas acciones y retos en la parte social, donde esta nueva temporada vamos a implantar el carnet de “socio simpatizante” con el fin de aumentar la masa social del club”.

Aqueix primer repte d'envergadura com a entitat esportiva arribarà aquesta temporada amb aquestes Finals de Lliga Valenciana i així ho valora Salvador Monzó: “Que la Federació ens concedisca el privilegi que se celebren a Alcoi les finals de la Lliga Valenciana és un fet molt important per al nostre club, ja que en ser col·laborador de la Federació en la seua organització, se'ns brinda una oportunitat per a demostrar la nostra capacitat per a afrontar reptes tan importants”. I el president té clar que ser l'amfitrió “suposarà un gran impuls al bàsquet a la nostra ciutat i més encara a tots els jugadors i jugadores del nostre club, que estan molt interessats i serà un gran al·licient perquè continuen amb més il·lusió practicant el bàsquet. El club porta des de fa diversos anys fent una gran promoció en tots els centres escolars de la nostra ciutat i fruit d'això és el continu creixement en els equips de la base. Per a ells aquest esdeveniment és un gran estímul”.

I en aqueixa línia de promoció, Salvador Monzó ha detallat que “amb motiu de la celebració d'aquest esdeveniment a la nostra ciutat, el club realitzarà accions de promoció en les nostres Xarxes Socials, a nivell intern en tots els equips i famílies, i en els 9 col·legis de la ciutat, amb els quals tenim conveni de col·laboració”.

A pocas semanas de conocer a los grandes triunfadores de ese primer título oficial de la temporada, el Nou Bàsquet Alcoi siente que esta campaña será muy importante para la entidad. No en vano la ilusión es máxima y también la gran capacidad de trabajo que está mostrando una Junta Directiva que está completamente volcada en el crecimiento del baloncesto alcoyano.