Espanya s'ha proclamat subcampiona del món U17 en categoria masculina després d'una igualada final davant els Estats Units celebrada en el Martín Carpena de Màlaga (67-79). Una plata de molt de mèrit, perquè és la primera en la història d'Espanya en un Mundial U17M.

I aquesta històrica selecció ha comptat amb quatre jugadors del València Basket: Lucas Marí, Sergio de Larrea, Pablo Navarro i David Barberá.

La selecció espanyola va dominar al seu rival durant tota la primera part, però el combinat nord-americà va reaccionar en la segona meitat i li va donar la volta al marcador. Els amfitrions van tractar de continuar remant per a recuperar la davantera amb l'alé de 6689 espectadors, però no va poder ser. Marí va fer 6 punts i 4 assistències en 20 minutos; De Larrea va fer 2 punts i 1 robatori en 8 minuts i David Barberá va eixir a pista en l'últim minut. Per part seua, Pablo Navarro va entrar en la llista de 12 per a la Copa del Món, però es va lesionar en l'últim partit de preparació i no ha participat en el torneig, però ha estat al costat dels seus companys secundant-los fins a l'últim moment.