Galeria d'imatges

Aquest dijous s'ha realitzat en el Palau de les Arts Reina Sofia la presentació oficial de les medalles de l'Eurobasket Femení 2021, que se celebrarà a València i Estrasburg del 17 al 27 de juny.

El disseny de la medalla ha tingut present el rombe de l'escut de l'Ajuntament de València i el branding de l'Eurobasket, amb el número 21 com a element principal. Amb un pes aproximat de 500 grams, té una complexitat tècnica a l'hora de la producció. De fabricació valenciana, està realitzada en bronze, i banyada en or, plata i coure.

L'acte, presentat per Isabel Sánchez, ha comptat amb la presència del conseller d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà; de la consellera Delegada d'Esports de la ciutat de València, Pilar Bernabé; del diputat d'Esports de la Diputació de València, Andrés Campos; del director de Relacions Internacionals de la Federació Francesa de Bàsquet, Goran Radonjic<*strong>; i del president de la FEB, Jorge Garbajosa, així com del president de la FBCV Salvador Fabregat.

“Quan es va iniciar l'aventura d'aquest Eurobasket, el primer compromís va ser amb la Federació Francesa amb l'objectiu de fer un salt de qualitat al bàsquet femení. Quan es va unir la Fundació Trinidad Alfonso i la resta d'institucions valencianes eixe compromís segueix molt intacte, malgrat unes circumstàncies molt difícils, i ho fem des de la responsabilitat, mirant el futur i esperant que els aficionats puguen gaudir a la Fonteta del millor bàsquet europeu femení”, assegurava el president de la FEB, que va afegir que “després del logo i la mascota, el tercer gran moment de promoció d'un torneig és la presentació de les medalles. La idea és fer xicotetes obres de museu, xicotets records per a col·leccionistes, que són, al mateix temps, una mostra més del treball en equip.”

El diputat d'Esports de València, Andrés Campos, va obrir el torn de parlaments de les institucions públiques assegurant que “aquesta ciutat s'ha convertit en referent d'organització d'esdeveniments. Tot amb l'ajuda d'institucions, tant públiques com privades.” Campos va afegir que “vull repartir medalles a totes eixes institucions que ens han permés estar en aquest acte. Ha sigut molt senzill treballar amb la Federació Espanyola, amb la Federació Francesa, amb les institucions locals i amb la Fundació Trinidad Alfonso. Tot amb l'objectiu de fomentar els valors de l'esport a la nostra ciutat.”

El diputado de Deportes de Valencia, Andrés Campos, abrió el turno de parlamentos de las instituciones públicas asegurando que “esta ciudad se ha convertido en referente de organización de eventos. Todo con la ayuda de instituciones, tanto públicas como privadas.” Campos añadió que “quiero repartir medallas a todas esas instituciones que nos han permitido estar en este acto. Ha sido muy sencillo trabajar con la Federación Española, con la Federación Francesa, con las instituciones locales y con la Fundación Trinidad Alfonso. Todo con el objetivo de fomentar los valores del deporte en nuestra ciudad.”

El conseller de la Generalitat va tancar l'acte afirmant que “ha sigut una gran faena el que ens ha portat fins ací. Per a nosaltres era molt important fer l'Eurobasket a València, però pel nostre objectiu de promoció de l'esport entre els més joves. Volem que els esdeveniments no es limiten als dies de competició, sinó que s'allarguen des d'abans de l'inici i deixen llegat després del torneig”. Marzà va rematar que “treballem perquè l'esport es quede ací.”

El conseller de la Generalitat cerró el acto afirmando que “ha sido un gran trabajo el que nos ha traído hasta aquí. Para nosotros era muy importante hacer el Eurobasket en Valencia, pero por nuestro objetivo de promoción del deporte entre los más jóvenes. Queremos que los eventos no se limiten a los días de competición, sino que se alarguen desde antes del inicio como dejen legado después del torneo”. Marzà remató que “trabajamos para que el deporte se quede aquí.”