Veure partit en el Canal YouTube FBCV
Estadístiques

Proinbeni UPB Gandia ha conquistat el seu segon títol consecutiu de la Lliga Valenciana EBA derrotant en la Final a Picken Claret per 51-68. I curiosament, el seu jugador Alejandro Terrades repeteix també com a MVP de la Final.

El president de la Comissió Gestora de la FBCV, Salvador Fabregat, i el regidor d'Esports de Godella, Fernando Oliveros, han fet lliurament dels trofeus al costat del president del CB L'Horta Godella, Damián Grau.

Va arrancar el partit amb nombroses imprecisions en tots dos equips i desaprofitant accions d'avantatge còmodes davall dels taulers. I això es va notar molt prompte en el marcador, amb un tanteig de tot just 11-12 en el primer quart i de 26-32 al descans. Però el canvi de tendència que ja es va començar a sentir abans del pas per vestuaris, es va confirmar en la represa. I va estar Proinbeni UPB Gandia, que ja havia donat mostres de liderar eixe canvi de rumb en els minuts finals de la segona meitat, qui va abanderar una segona part molt més intensa i amb més ritme de joc. Ràpidament va marxar en el marcador i Pablo Anchel va haver de parar el partit. Inicialment amb molt bon resultat, retallant de seguida la distància, però els de Gandia van continuar estrenyent en la pista i van entrar a l'últim quart amb +12. Claret va tornar a amagar amb la remuntada, però els jugadors d'Alejandro Mesa van aguantar l'estirada i el pas dels minuts va acabar atorgant-los de nou el trofeu de campió de la Lliga Valenciana EBA.

La Final EBA és la primera de les tres finals que ens esperen aquest cap de setmana en el Pavelló Dolores Escamilla de Godella. A les 20.00 h. arranca la Final de la Lliga Valenciana Plata entre Maderas Sorlí Benicarló i CB L'Horta Godella. I aquest diumenge serà el torn de la Final Femenina amb NBF Castelló i Picken Claret (11.00 h.). Ja a la vesprada, a Alacant a les 19.00 h., ens quedarà per conéixer al campió de la Lliga Valenciana Or, una Final en la qual s'enfrontaran els dos equips de la Comunitat Valenciana en la divisió de plata del bàsquet masculí espanyol: HLA Alacant i TAU Castelló.