Calpe ha sigut l'escenari del tradicional Torneig de Seleccions Autonòmiques que serveix com a avantsala al Campionat d'Espanya Infantil i Cadet, un esdeveniment que arrancarà a Huelva el pròxim 3 de gener.

Les seleccions cadets de Catalunya, Aragó i Comunitat Valenciana s'han donat cita aquests dos últims dies en la localitat alacantina per a mesurar forces i ultimar els detalls de la preparació dels combinats autonòmics abans de viatjar a terres andaluses.

La Comunitat Valenciana ha completat un gran Torneig, guanyant els seus dos encontres en categoria femenina (69-58 davant Aragó i 45-58 davant Catalunya) i sumant també una victòria en masculí davant Aragó (82-68), cedint en aquest cas davant Catalunya per tot just 3 punts (72-75).

La important col·laboració que en els últims anys estan brindant tant l'Ajuntament de Calp com el CB Ifach Calp a les seleccions autonòmiques ha permés que en aquestes dates nadalenques siga la localitat l'amfitriona del Torneig, una autèntica prova de foc abans de l'arribada del Nacional.

La selecció Infantil de la Comunitat Valenciana, per part seua, també ha tingut oportunitat de gaudir del seu torneig preparatori, encara que en aquest cas s'ha desplaçat per a això a Saragossa. Allí, els xics van véncer a Aragó (62-67) i van ser derrotats per Catalunya (81-45), mentre que les xiques es van veure superades en tots dos encontres (79-62 davant Aragó i 77-51 enfront de Catalunya).

Pero la preparación no concluye aquí, sino que la concentración en Calpe se prolongará hasta la tarde del 30 de diciembre, momento en el que las selecciones regresarán a casa para celebrar la entrada del nuevo año con familiares y amigos antes de embarcarse en el viaje que les conducirá a vivir uno de los Campeonatos más importantes del baloncesto de formación.