Només resten tres jornades perquè finalitze la Lliga EBA. Tres setmanes d'infart per als equips que lluiten per entrar en la Fase Final però sobretot per a aquells que encara es juguen molt més: l'esperança de donar-li continuïtat a un salt cap endavant que va començar aquesta mateixa temporada.

És el cas del Nou Bàsquet Torrent, on potser en realitat eixe salt cap endavant va començar a gestar-se fa ja quatre o cinc anys, quan una generació de jugadors va donar molt a parlar. “Ens trobem amb una gran generació Júnior. Disputem la Fase Final Autonòmica i ens classifiquem per al Campionat d'Espanya de Clubs. Eixe creixement va ser molt important per al Club i ara calia donar-li continuïtat”, explica Pasqual Chulià, director esportiu de l'entitat, amb qui parlem d'eixos dies de vertigen que li esperen tant a l'entitat torrentina com a la resta d'equips que lluiten amb totes les seues forces per mantindre la categoria per a la pròxima campanya.

“Depenem de nosaltres mateixos i això és bàsic. A partir d'ací, hem de fer el nostre treball, traure endavant els partits que hem de traure i, si nosaltres complim, mantindrem la categoria. Guanyant dos dels quatre partits, tindrem una gran part del treball ja fet”, resumeix el director esportiu sobre les opcions del seu equip. Unes opcions que ell mateix assenyala que “fa tres mesos eren impensables”. Perquè l'equip ha anat de menys a més i ara es troba en una situació millor que altres rivals. “Sabíem que el començament anava a ser difícil, que ens anava a costar. Vam fer una aposta per un grup jove, mantenint el bloc de l'any anterior. I van arribar els dubtes, competint els partits però al final sense resultats, sense obtindre victòries. I en eixa situació, la competició acaba per porsar-te en un lloc difícil. La segona volta ha anat molt millor a nivell de resultats. Els jugadors ja coneixen la competició, ja saben com va això. Així que ara ens falta l'últim pas”, afirma Pasqual Chulià.

Se consiga finalmente o no el objetivo, Pascual Chuliá expresa el deseo por repetir una experiencia que está siendo “nueva y muy positiva para todos y a todos los niveles”. Pero más que pensar en el futuro, prefiere centrarse en el presente: “como director deportivo debería estar ya pensando en lo que vendrá, pero ahora mismo sólo pienso en qué pasa ahora, en cómo solucionamos las tres semanas que nos quedan de competición. Tenemos muchas ganas de repetir en Liga EBA, pero ahora toca salvarnos y a partir de ahí planificaremos. Nuestro pensamiento está en el ahora”.

Pues es ahora cuando el Nou Bàsquet Torrent está listo para afrontar una recta final en la que se pone en juego la continuidad en Liga EBA para la temporada 2021-2022, una competición en la que se han reunido más equipos que nunca de la Comunitat Valenciana. Y todos ellos mantienen el deseo de repetir el próximo año.