El Pavelló Municipal de Gata de Gorgos, seu única de les Copes FBCV 2022-2023, està llest per a albergar aquest pròxim cap de setmana la lluita pel títol coper en Júnior Masculí Preferent, un esdeveniment que se celebrarà en col·laboració amb l'Ajuntament de Gata de Gorgos i el Club Bàsquet Gata i que podrà seguir-se en directe a través del Canal YouTube FBCV) de la mà de In Game Produccions, proveïdor audiovisual de la Federació.

Aspiren al títol els quatre campions de la primera volta de la lliga: Caixa Popular CBC Manises-Quart, CB Benidorm, In side Godella i CB Jovens Almàssera.

ASÍ LLEGAN LOS EQUIPOS
In side Godella y Caixa Popular CBC Manises-Quart  llegan a la Copa invictos. Ambos han ganado los 15 partidos de liga que han disputado hasta ahora, por lo que el nivel de confianza con el que afrontan la cita de Gata de Gorgos se prevé máximo.

CB Benidorm també encadena sis victòries consecutives i encara que li resta algun partit per disputar, eixa bona dinàmica i l'esforç que ha suposat traure l'últim encontre endavant en un grup molt igualat segur que seran una preparació extra per al conjunt que entrena Miguel Ángel Molina.

Per últim, CB Jovens Almàssera ha vist com El Pilar trencava la seua excel·lent ratxa de resultats. L'equip de L'Horta Nord va cedir davant un rival directe per la primera plaça i serà l'únic conjunt que arribe a la Copa després de patir una derrota en lliga. Raó de més perquè els jugadors d'Almàssera tracten de refer-se d'eixe colp en gran, conquistant el títol coper i pràcticament assegurant-se així l'ascens de categoria per a la pròxima campanya.

LA VALORACIÓ DELS ENTRENADORS
Els quatre entrenadors coincideixen: els seus equips afronten la Copa amb il·lusió màxima. Aquestes són les seues valoracions prèvies a l'esdeveniment.

Ramón Luján – Caixa Popular Manises-Quart
Per a nosaltres és un premi a l'esforç i una recompensa al treball que portem fent des del 16 d'agost, amb molts entrenaments des de llavors i amb molts dels jugadors en dobles i triples dinàmiques i ja tenint minuts en Sènior, fins i tot en el primer equip del Club en Lliga EBA. Arribem amb la il·lusió de fer una bona Copa amb un grup de jugadors de la pedrera que han jugat junts cadascun amb la seua generació des de minibasket, i sent per als de segon any un fermall a la seua etapa abans de passar al bàsquet Sènior.

Álex Serrano – CB Jovens Almàssera
Afrontem la Copa amb molta il·lusió. Per a nosaltres, classificar-nos ha sigut un premi al treball diari de l'equip i tenim moltes ganes de gaudir d'eixe cap de setmana. Tenim confiança en les nostres possibilitats, sabent que tenim enfronte a tres grans equips als quals respectem al màxim.

Miguel Ángel Molina – CB Benidorm
Afrontem la Copa amb molta il·lusió perquè és un format molt bonic per a jugar. Concentrar en un cap de setmana als quatre campions de grup de la primera volta és un format que atrau molt als xavals. No arribem en les millors condicions perquè hem tingut alguna lesió important, però això no lleva per a afrontar la competició amb moltes ganes i tractar de competir. No estem en el millor moment tampoc perquè no estem entrenant tan bé com desitjaríem, ja que diversos esdeveniments a la ciutat ens impedeixen utilitzar les instal·lacions que usem habitualment, però treballem amb totes les ganes i il·lusió de poder jugar contra aquests grans equips. El nostre objectiu és competir, il·lusionar-nos de cara a la segona volta i continuar lluitant.

Pau Gallego – In side Godella
El equipo tiene muchas ganas de Copa porque llevamos trabajando muy bien toda esta primera vuelta, hemos conseguido buenos resultados, el grupo ha crecido como equipo y estamos viviendo fases de jugar bien, en ataque especialmente. Llegamos con mucha motivación porque vamos a enfrentarnos contra los mejores equipos de nuestro nivel. Para la Copa, además, hemos recuperado algún lesionado que habíamos tenido a lo largo de las últimas semanas, así que creo que llegaremos en un buen momento, el equipo está centrado en hacer un buen trabajo defensivo para poder competir al máximo y esperemos que todo salga bien y que podamos conseguir el título.

SISTEMA DE COMPETICIÓN
La Copa se disputará con eliminatorias directas de semifinales y final. Este es el cuadro de emparejamientos en el camino hacia un título que tiene premio doble, puesto que el campeón de Copa, además de proclamarse campeón de la competición, conseguirá el ascenso por la vía rápida a categoría Autonómica siempre que a la finalización de la liga, ocupe una de las plazas de la Fase de Ascenso.

Dissabte 11 de febrer – Semifinals
17:00 h. Semifinal 1. Caixa Popular CBC Manises-Quart – In side Godella
19:00 h. Semifinal 2. CB Benidorm – CB Jovens Almàssera

Diumenge 12 de febrer – Final
12:00 h. Guanyador Semifinal 1 – Guanyador Semifinal 2