Amb el pròxim Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques com a meta, les generacions de 2009 i 2007 han viscut ja les seues Jornades de Detecció de jugadors/es Infantil i Cadet. Es tracta de la primera activitat d'un llarg camí que conduirà a la Comunitat Valenciana a participar al gener de 2023 en el pròxim Campionat d'Espanya.

Les Jornades de Detecció, organitzades per la FBCV dins del seu Programa de Tecnificació, han reunit en Manises a tots els jugadors/es que han volgut inscriure's per a participar en aquesta iniciativa l'objectiu de la qual és veure entrenant junts als joves amb més talent i que, per tant, compten amb opcions de poder representar a la Comunitat en la cita nacional.

Durant aquesta setmana, els tècnics de la Federació convocaran als jugadors/es elegits per a participar en la primera activitat preparatòria, que consistirà en la disputa del tradicional Torneig d'estiu que la Comunitat Valenciana celebra en col·laboració amb les comunitats autònomes d'Aragó i Catalunya.