La FBCV i l'Ajuntament de Castalla han aconseguit un acord de col·laboració per a la promoció del bàsquet en el municipi. I dins d'este acord, Castalla serà la seu de les Copes Femenines 2023-2024: la Copa Júnior Femení Preferent i la Copa Sènior Femení Autonòmic.

L'impuls de l'esport en la localitat és una de les línies d'actuació prioritàries per a l'Ajuntament de Castalla. En eixe marc d'acció s'engloba l'acord signat entre la Federació i el consistori per a potenciar la pràctica del bàsquet, de la mà també del Club Bàsquet Castalla, entitat que ve desenvolupant una important labor formativa en els últims anys i que ara es veurà reforçada amb les diverses activitats de promoció que contempla este acord.

De primeres, en una clara aposta per promoure el bàsquet femení, Castalla es convertirà en la seu de les Copes Femenines. La primera d'elles serà la Copa Júnior Femení Preferent, que se celebrarà els dies 25 i 26 de novembre amb la participació de NBF Castelló, Giticsa Jovens L'Eliana, Caixa Popular CB Tavernes i Innolandia CBF Cabo Mar.

I la segona serà la Copa Sènior Femení Autonòmic, que tindrà lloc els dies 27 i 28 de gener amb la classificació dels equips encara en joc.

La Copa Júnior del pròxim cap de setmana es jugarà mitjançant sistema d'eliminatòries amb semifinals i final d'acord amb els següents emparellaments:

Dissabte 25 de novembre
17:00 h. Semifinal 1. Giticsa Jovens L’Eliana – NBF Castelló
19:00 h. Semifinal 2. Innolandia CBF Cabo Mar – Caixa Popular CB Tavernes

Diumenge 26 de novembre
11:00 h. Final. Guanyador Semifinal 1 – Guanyador Semifinal 2

El campió de la Copa, a més de proclamar-se campió de la competició, ascendirà a Nivell 1 per a la següent temporada sempre que a la finalització de la competició en el seu grup, ocupe una de les places que donen dret a participar en els Quarts de final del Campionat Preferent.