La competició 1a Divisió Masculina ha estrenat el nou any tancant la primera volta i amb Jovens L'Eliana i Eset Ontinet liderant eixe canvi de cicle. Tots dos equips van ajornar els seus partits de la jornada, però la gran trajectòria mantinguda fins al moment i els resultats de la resta de rivals els permetran donar la benvinguda a la segona volta des del més alt de la taula.

Així, en el Grup A, Jovens L'Eliana s'ha vist beneficiat per la derrota del Pilar Blau en la seua visita al CBC Manises-Quart, qui passa a convertir-se en una seriosa amenaça per al líder quan dispute els dos encontres que té ajornats. I en el Grup B, precisament un dels encontres ajornats de la jornada era el plat fort, el que havia d'enfrontar al conjunt d'Ontinyent amb el segon classificat: CB Jorge Juan Tártaros Gonzalo Castelló, així que haurem d'esperar al 19 de gener per a veure si eixe primer lloc del grup manté o canvia de propietari.

Segons s'estableix en el Sistema de Competició, els quatre millors equips de cada grup obtindran el passe a la Fase Classificatòria, de la qual eixiran els emparellaments de semifinals en el camí cap a la lluita pel títol de 1a Divisió Masculina i l'ascens a Lliga EBA.