La Sala de Premsa de l'Ajuntament d'Alcoi ha acollit aquest dimecres la presentació de les Finals de la Lliga Valenciana 2023, un acte al qual han assistit el regidor d'Esports d'Alcoi, Alberto Belda; el delegat de la FBCV en Alacant, Juan Miguel Sila; i el president del NB Alcoi, Salvador Monzó.

Els dies 23 i 24 de setembre, en el Pavelló Francisco Laporta d'Alcoi, es decidirà el primer títol oficial de la temporada en les categories FEB:

  • Final Or: HLA Alacant – Amics Castelló
  • Final Femenina: Fustecma NBF Castelló – La Cordà de Paterna
  • Final Plata: CB L’Horta Godella – CB Alginet
  • Final EBA: equipos per determinar

Els nous trofeus personalitzats, amb la imatge de la competició sobre una silueta del mapa de la Comunitat Valenciana, han emmarcat un acte que ha obert el regidor d'Esports, Alberto Belda, destacant a l'inici de la seua intervenció que “estem molt contents perquè al final som ací les tres parts fonamentals que són necessàries per a poder portar avant un esdeveniment d'aquestes característiques: Ajuntament, Club i Federació”. L'edil ha agraït a la Federació “la confiança depositada en nosaltres, no només en aquestes Finals, sinó en moltes altres activitats que duem a terme durant tot l'any i que ens situen en el lloc que ens correspon en el món del bàsquet de la Comunitat Valenciana. I d'això també té la culpa la bona faena que s'està fent des del NB Alcoi”. Alberto Belda ha elogiat aqueixa labor del club i ha conclòs remarcant “el creixement exponencial d'equips en els últims anys i l'aposta pel treball de base. Aqueix treball s'està veient reflectit en el dia a dia. I no sols això, damunt podem tindre l'oportunitat de portar a la ciutat esdeveniments com la Lliga Valenciana”.

A continuació ha pres la paraula el delegat de la Federació a Alacant, Juan Miguel Sila, qui ha insistit en el fet que “el que venim a presentar hui és només una punta de llança d'una sèrie d'activitats que desenvoluparem a Alcoi”. Després d'explicar en què consistiran les Finals dels dies 23 i 24 de setembre i animar a tots a acostar-se al Pavelló, Juan Miguel Sila ha assenyalat que aquestes Finals tindran la seua continuïtat els dies 9 i 12 d'octubre, que també se celebraran a Alcoi en l'edició provincial d'Alacant. El delegat de la Federació ha destacat que “aquest cap de setmana Alcoi serà la capital del bàsquet valencià, i posarem tot l'esforç i tots els mitjans perquè siga un gran esdeveniment tant per als que vinguen a veure'l en viu com per als que el seguisquen a través del streaming”. Finalment, ha elogiat a la ciutat d'Alcoi com a seu de la Lliga Valenciana 2023: “l'elecció d'Alcoi ha sigut molt fàcil. És una ciutat de primer nivell quant a instal·lacions, totalment capaç d'albergar un esdeveniment d'aquest tipus. I encara més enllà, volem posar en valor la predisposició tant de l'Ajuntament com del Club en totes les qüestions organitzatives”.

Finalment ha intervingut Salvador Monzó, president del NB Alcoi, qui ha donat les gràcies tant a l'Ajuntament com a la FBCV. “Creiem que les Finals que se celebraran són molt importants perquè els huit equips que les jugaran representen a l'elit del bàsquet de la Comunitat Valenciana. Ho valorem fins i tot com una cosa molt millor encara que fins i tot fer un partit d'ACB. Això és tot el cap de setmana amb els millors equips de les categories nacionals. Creiem que en la intenció del Club, que és la de promocionar el nostre esport, és el marc ideal”, ha assegurat. Així mateix, el president del NB Alcoi ha apuntat que les finals coincideixen amb la Fira del Modernisme a Alcoi, per la qual cosa s'uneixen molts atractius per als possibles visitants. “Esperem que la gent vinga a gaudir-ho. Estem segurs que estarem a l'altura i serà un gran esdeveniment per a tots”, ha conclòs.

L'entrada a les quatre finals serà gratuïta fins a completar aforament i totes elles seran retransmeses també en directe a través del Canal YouTube FBCV.