Veure partit en el Canal YouTube FBCV
Estadístiques

HLA Alacant ha alçat de nou el trofeu de campió de la Lliga Valenciana Or 2022 després de derrotar a TAU Castelló per 79-70 i amb Sean Mc Donnell com a Millor Jugador de l'encontre.

La Final ha comptat amb la presència del regidor d'Esports d'Alacant, Jose Luis Berenguer, qui ha acompanyat en l'acte de lliurament de trofeus al directiu de la FBCV Juan Miguel Sila.

Després de guardar un minut de silenci per la defunció del pare del metge del HLA Alacant, Jose Luis Bataller, pilota a l'aire en el Pavelló Pedro Ferrándiz i eixida fulgurant dels locals amb un parcial de 10-2 en els primers 5 minuts. El desencert inicial dels castellonencs es va dissipar a partir d'eixe moment i a poc a poc van començar a sumar i a portar de nou la igualada al marcador, encara que dos triples consecutius dels lucentins els van permetre anar-se'n al descans 6 a dalt.

Després del pas per vestuaris, tots dos equips van tornar a pista disposats a esprémer les seues opcions, amb un HLA Alacant més fort en la pintura i un TAU Castelló més efectiu des de fora, però en qualsevol cas ni l'un ni l'altre van poder fer-se amb el timó del partit fins que es va arribar als minuts de la veritat. I ací, els castellonencs no van tindre la fortuna esperada en els seus llançaments exteriors i els jugadors dirigits per Rafa Monclova ho van aprofitar per a gestionar a consciència les seues últimes possessions i assegurar-se el triomf que els torna a coronar per segon any consecutiu campions de la Lliga Valenciana Or.

La Final Or ha posat la guinda a un intens cap de setmana per al bàsquet de la Comunitat Valenciana amb la celebració de les quatre finals de la Lliga Valenciana 2022 de categories nacionals: Or, Plata, EBA i Femenina.