El Pavelló Ciutat d'Elda “Florentino Ibáñez” serà la seu de les Finals de la Lliga Valenciana Or, Lliga Valenciana Plata i Lliga Valenciana EBA després de l'acord aconseguit per la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana (FBCV) amb l'Ajuntament d'Elda i el Club Bàsquet Elda.

Así lo han escenificado este miércoles el concejal de Deportes de Elda, Fernando Gómez; el delegado de la FBCV en Alicante, Juan Miguel Sila; y la presidenta del CB Elda, Susana Herrera, quienes han presentado el acuerdo ante los medios de comunicación en un acto celebrado en el Ayuntamiento de la localidad.

Durant els dies 25 i 26 de setembre, els equips de la Comunitat Valenciana en les principals categories nacionals es reuniran per tant a Elda per a competir pel primer títol oficial de la temporada. Es constata així la ferma aposta tant de l'Ajuntament d'Elda com del CB Elda per impulsar la pràctica del bàsquet en el municipi, convertint-se en els amfitrions d'unes Finals que esperen rebre a nombrosos aficionats procedents de tota la geografia valenciana.

Aquest és el calendari de Finals:

Dissabte 25 de setembre
17:00 h. Final Lliga Valenciana Plata: Safir Fruits Alginet – Valencia BC
20:00 h. Final Lliga Valenciana Or: HLA Alacant – TAU Castelló

Diumenge 26 de setembre
11:00 h. Final Lliga Valenciana EBA: equips por determinar

La Lliga Valenciana Or i la Lliga Valenciana Plata tenen ja els seus aspirants al títol, mentre que en la Lliga Valenciana EBA s'està disputant la Fase de Grups amb EB Vila-real, Inalco L'Alcora Caixa Rural, TAU Castelló B, Refitel Bàsquet Llíria, CB Alginet i Angels Vision UPB Gandia. Sis candidats per a arribar a la gran Final.

L'acte de presentació el va obrir Fernando Gómez, regidor d'Esports d'Elda, qui va començar la seua intervenció remarcant que “la situació sanitària està molt millor i és una alegria que ens permeta realitzar esdeveniments com aquest, promocionant esports com el bàsquet que no tenen un total arrelament en la nostra localitat en aquests moments”. A continuació, va assenyalar que “el Club Bàsquet Elda ja porta anys perseguint esdeveniments d'aquest tipus i està fent un gran treball per a veure ple el Pavelló Florentino Ibáñez. És una aposta tant de l'Ajuntament d'Elda com del Club Bàsquet Elda i també de la Federació, perquè fins i tot tenint altres opcions, va decidir al mateix temps apostar per nosaltres en considerar que Elda era una bona opció per a ser seu de les Finals”.

Després del regidor, va prendre la paraula Susana Herrera, presidenta del CB Elda, qui va explicar que en l'entitat “portàvem un parell d'anys intentant portar algun esdeveniment important de bàsquet a Elda. Perquè en realitat als aficionats també els agrada veure equips nacionals. La pandèmia ens ho va impedir i ara és el moment. I per això parlem amb la Federació sobre la possibilitat de portar les Finals de la Lliga Valenciana a Elda. Ha sigut un procés llarg per la incertesa de les restriccions, els aforaments,… però al final ha sigut possible i a més tindrem un aforament de 1.000 persones, amb la qual cosa creiem que és un esdeveniment que pot arribar a molts aficionats”.

La presidenta del Club va finalitzar detallant el procés de venda d'entrades i a continuació va intervindre el delegat de la FBCV a Alacant, Juan Miguel Sila, qui va expressar “l'agraïment per part de la Federació de l'esforç que estem fent tota la societat en el seu conjunt perquè es torne prompte a la normalitat, i un dels principals objectius era tornar a la normalitat recuperant un esdeveniment com la Lliga Valenciana. És un bon moment per a transmetre el missatge que a poc a poc anem recuperant espais que existien abans de la pandèmia”. El delegat de la Federació va remarcar l'esforç que realitzaran l'Ajuntament d'Elda, el Club i la pròpia Federació per a complir tots els protocols sanitaris i va animar a tots a veure en directe una competició que és sempre “el punt d'eixida, una prova important per als equips i una excel·lent oportunitat perquè a Elda es recupere el bàsquet d'elit nacional. Un esdeveniment com aquest ajudarà a la promoció del bàsquet i a aquest club que tant d'esforç realitza en la seua meta d'anar guanyant espai dins de la societat”.

VENDA D'ENTRADES
Les entrades per a les Finals ixen a la venda a partir de demà:

Entrada Diumenge. Preu adult: 5 euros. Preu xiquets: 3 euros.

Entrada Domingo. Precio adulto: 5 euros. Precio niños: 3 euros.

Punts de venda d'entrades:
– Online: reserva al correu electrònic [email protected], pagament per transferència i recollida en punt de venda o en taquilles el dia del partit.

– Tendes físiques
o Carnicería Villaescusa (C/ Gonzalo Sempere 1 i Mercat Central Punts 11 i 12)
o Administració de Loteria Don Sifo (Av. Olimpiadas 13. Enfront de l'antic camp de futbol)
o Centre Educa en Petrer (C/ Toledo 34)