Igual que en les temporades anteriors, en les Competicions d'Iniciació al Rendiment (IR), on no existeixen cessions de drets, s'obri el procediment per a permetre la gestió esportiva dels equips de formacióAquest procediment està basat en la permuta de drets per part de la FBCV/DGD. Aquestes permutes es realitzaran sempre entre equips amb drets en nivells de competició contigus.

Fins al dia 30 de juny, les entitats que vulguen participar en el nivell immediat inferior d'on tenen dret podran sol·licitar-lo, al mateix temps que les entitats que vulguen participar en el nivell immediat superior també podran sol·licitar-lo. Acabat el termini, la FBCV/DGD ordenarà les sol·licituds en tots dos sentits i realitzarà les permutes de drets que siguen possibles.

Destacar que la FBCV ha sol·licitat a la Generalitat que en els XLII Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana s'aproven les següents modificacions en els sistemes de competició:

  • Aleví Masculí. Creació del Nivell 4, ampliació de grups en el Campionat 1a Zonal i creació del Campionat 3a Zonal
  • Aleví Femení. Ampliació d'equips en el Nivell 2 i creació del Nivell 3, mantenint-se invariable el nombre de Campionats en la següent fase
  • Benjamí Mixte. Ampliació d'equips en el Nivell 2 i creació del Nivell 3, mantenint-se invariable el nombre de Campionats en la següent fase
  • Benjamí Femení. Es valorarà la possible creació del Nivell 2