Aquest cap de setmana es posen en joc les primeres finals de la Lliga Valenciana 2022, la gran competició de pretemporada per al bàsquet de la Comunitat Valenciana.

Els dies 24 i 25 de setembre es disputaran les quatre finals de categories nacionals: Or, Femenina, Plata i EBA. I totes elles podran seguir-se en directe a través del Canal YouTube FBCV.

  • Final Lliga Valenciana EBA. 24 de setembre a les 17:30 h. Godella
  • Final Lliga Valenciana Plata. 24 de setembre a les 20:00 h. Godella
  • Final Lliga Valenciana Femenina. 25 de setembre a les 11:00 h. Godella
  • Final Lliga Valenciana Or. 25 de setembre a les 19:00 h. Alacant

 

LLIGA VALENCIANA ORO
La Lliga Valenciana Oro enfrentará en partido directo a los dos representantes de la Comunitat en la categoría: HLA Alicante y TAU Castelló. El encuentro se disputará el domingo 25 de septiembre a las 19:00 h. en el Pabellón Pedro Ferrándiz de Alicante.

Tots dos equips arriben a la Final amb plantilles renovades i també estrenant tècnic. Juan Antonio Orenga viurà la seua primera Lliga Valenciana dirigint al TAU Castelló i Rafa Monclova farà el propi amb HLA Alacant.

El vigent campió, HLA Alacant, serà l'amfitrió d'un partit que se celebra a tot just unes setmanes de l'inici de la LEB Or. Els alacantins van guanyar l'any passat en la Final disputada a Elda per un ajustat 93-89 i defensaran títol davant un rival que també aspira a inaugurar en gran la nova temporada.

HLA Alicante ya ha puesto a la venta las entradas para la Final:
– Grada Lateral Inferior: 15€
– Grada Lateral Superior: 10€
– Fondos: 5€
– Menores de 12 años: entrada gratuita

 

LLIGA VALENCIANA FEMENINA
El NBF Castelló defenderá título de la Lliga Valenciana Femenina ante Picken Claret después de que ambos se mostraran superiores en la Fase Previa a NB Paterna, el tercer equipo de la Comunitat Valenciana en las principales competiciones femeninas. Precisamente NB Paterna fue uno de los finalistas de la pasada edición, pero esta temporada queda apartado de una Final en la que se medirán dos de las principales canteras femeninas del baloncesto valenciano.

La Final Femenina forma part de les tres finals de categories nacionals que se celebraran en el Pavelló Dolores Escamilla de Godella. Concretament, la Final Femenina començarà el diumenge 25 de setembre a les 11.00 h.

 

LLIGA VALENCIANA PLATA
Maderas Sorlí Benicarló y CB L’Horta Godella son los dos equipos que se han clasificado para la final de la Lliga Valenciana Plata 2022. Los castellonenses acceden invictos al partido por el título tras haber derrotado previamente al Safir Fruits Alginet y al propio CB L’Horta Godella. Este último también logra plaza en la final tras haber ganado al conjunto de La Ribera en la Fase Regular.

La Final Plata començarà el dissabte 24 de setembre a les 20.00 h. en el Pavelló Dolores Escamilla de Godella i tindrà segur un nou campió perquè es tracta d'una final inèdita.

 

LLIGA VALENCIANA EBA
Proinbeni UPB Gandia defenderá título de la Lliga Valenciana EBA ante Picken Claret, un club que ha logrado clasificar para las finales tanto a su primera plantilla masculina como a la femenina. Los gandienses superaron en el cruce de semifinales a EB Vila real, mientras que Picken Claret superó a NB Paterna Power Electronics.

Per a Picken Claret seria la seua primera Lliga Valenciana. A més, l'aconseguiria en el primer any que aconsegueix ficar-se en la final. Per a Proinbeni UPB Gandia seria el seu segon títol de manera consecutiva després de la victòria de la passada temporada davant CB Alginet.

El Club Baloncesto L’Horta Godella, anfitrión de las Finales Femenina, Plata y EBA, pondrá las entradas a la venta. Los socios del Club tendrán acceso gratuito a todas las Finales. Precios de las entradas para el resto del público:
– Sábado (EBA y Plata): 10€
– Domingo (Femenina): 5€