Guia del Programa de Tecnificació 2021-2022

La buena evolución de la pandemia trae también buenas noticias para los jugadores y jugadoras más jóvenes de nuestro deporte. El Programa de Tecnificación retoma sus actividades en este temporada 2021-2022. Se trata de una iniciativa que la FBCV desarrolla en colaboración con los clubes para ayudar a los jóvenes talentos en su formación, complementando la preparación que reciben en sus diferentes equipos.

La pasada temporada, únicamente se activaron las Selecciones Autonómicas que habían de participar en los Campeonatos de España Minibasket, Infantil y Cadete. Pero esta campaña 2021-2022 recuperamos el trabajo de tecnificación Benjamín y Alevín en numerosas sedes repartidas por toda la Comunitat Valenciana, tratando de llegar al mayor número posible de jugadores/as.

Aquestes seran les generacions que integraran el Programa de Tecnificació:

Generació 2010
És la generació que denominem Aleví 2. Els dies 31 d'octubre i 7 de novembre es desenvoluparan dos entrenaments de la Fase de Preselecció amb un grup de 17 xiquets i 17 xiquetes convocats per l'Àrea Tècnica de la FBCV. Posteriorment, el 14 de novembre tindran lloc les Jornades de Detecció. En elles no participaran els jugadors/es de la Fase de Preselecció, sinó que es donarà l'oportunitat d'incorporar-se al Programa de Tecnificació a la resta de jugadors/es de la Comunitat, ja que és una activitat de lliure inscripció encara que amb places limitades. I com s'incorporaran aquests jugadors/es al Programa de Tecnificació?

  • Fase de Preselecció: Alguns d'aquests jugadors/es seran inclosos en la Fase de Preselecció amb un calendari d'activitats específic per a preparar el pròxim Campionat d'Espanya Minibasket
  • Fase de Tecnificación: La mayor parte de los jugadores/as integrarán la Fase de Tecnificación, en la que habrá tres sedes en toda la Comunitat: Sedaví, Alcora y Alicante (por determinar). En ellas se realizarán un total de 14 sesiones de entrenamiento durante la temporada tratando de ayudar a su mejora individual como jugadores/as entrenando con otros compañeros de clubes diferentes pero con un nivel similar.

Queda abierta ya la inscripción de jugadores/as para las Jornadas de Detección 2010, que se llevarán a cabo con los siguientes horarios:

Pavelló Alberto Arnal de Manises

  • Masculí (nascuts fins al 30 de juny): de 09.00 a 10.30 h.
  • Masculí (nascuts a partir de l'1 de juliol): de 10.45 a 12.15 h.
  • Femení: de 12.30 a 14.00 h.

Pavelló Municipal El Campello

  • Masculí: de 09.30 a 11.00 h.
  • Femení: d'11.30 a 13.00 h.

Poliesportiu Municipal de l'Alcora

  • Masculí: de 09.30 a 11.00 h.
  • Femení: d'11.30 a 13.00 h.

La inscripció de jugadors/es ha de realitzar-se a través del següent enllaç.

Generació 2012
Correspon a la categoria Benjamí. Aquesta generació començarà amb les seues Jornades de Detecció el 30 de gener, obrint-se inscripcions més endavant. Treballarem en 6 seus: Borriana, València 1 i València 2 en el Col·legi Ntra. Sra. de Loreto, Cullera, Alacant (lloc per determinar) i Xàtiva. Es treballarà amb un total de 10 sessions durant tota la Fase de Tecnificació.

Generación 2012
Corresponde a la categoría Benjamín. Esta generación comenzará con sus Jornadas de Detección el 30 de enero, abriéndose inscripciones más adelante. Trabajaremos en 6 sedes: Burriana, Valencia 1 y Valencia 2 en el Colegio Nuestra Señora de Loreto, Cullera, Alicante (lugar por determinar) y Xàtiva. Se trabajará con un total de 10 sesiones durante toda la Fase de Tecnificación.

 

Accedint a l'Agenda d'Activitats, pots consultar els dies d'entrenament de cada generació i les localitzacions exactes, afegint-se progressivament els horaris d'entrenament. Cal destacar que les seus de les jornades de Detecció no tenen per què coincidir amb les seus de la Fase de Tecnificació, per això és molt important consultar les seus.

La inscripció a la Fase de Detecció és gratuïta. La participació en la Fase de Preselecció i Selecció també és gratuïta, però la Fase de Tecnificació (en Aleví 1, Aleví 2 i Benjamí) comporten el pagament de 30 euros anuals (benjamins) i de 40 euros anuals (alevins), fent-se efectiu a partir de la segona o tercera sessió posterior a la Detecció, quan els grups de treball queden tancats definitivament.

Des de la FBCV volem agrair a tots els Ajuntaments que ens cedeixen les seues instal·lacions, a més del Col·legi Ntra. Sra. de Loreto, així com als clubs locals que ens ajuden en el desenvolupament de cada seu per la seua predisposició i interés pel nostre Programa de Tecnificació. D'igual forma, també volem agrair a tots els pares i mares la seua col·laboració i comprensió en portar als entrenaments, sempre en diumenge, als seus fills i filles, compaginant així aquesta formació amb els entrenaments i partits de competició amb els seus clubs.