Partits en el Canal YouTube FBCV
Galeria de fotos
Estadístiques

Actualia Albubasket té l'honor d'haver-se convertit en el primer campió de la Copa Sènior Masculí Autonòmic, una competició inèdita en aquesta categoria que ha complit àmpliament amb totes les expectatives, tant entre els participants com entre els nombrosos aficionats que no s'han perdut detall.

Gata de Gorgos, seu oficial de les Copes FBCV, ha posat el fermall d'or amb aquesta Copa Autonòmica, l'última a celebrar-se aquesta temporada després de la Copa Júnior Femení Preferent, la Júnior Masculí Preferent i la Sènior Masculí Preferent. La localitat alacantina ha sigut una amfitriona de primer nivell, comptant en tot moment amb l'absoluta implicació de l'Ajuntament de Gata de Gorgos i del Club Bàsquet Gata, totalment compromesos amb el creixement i difusió del bàsquet entre la població. El propi alcalde de Gata de Gorgos, Josep Signes; i el regidor d'Esports, Toni Arabí, han assistit a totes les Copes celebrades i han donat el seu suport als diferents equips participants, igual que una nodrida representació del Bàsquet Gata amb la seua presidenta, María Monfort, al capdavant.

En acabar la final, Actualia Albubasket ha alçat el trofeu de campió i Amaury Rousseau també ha fet el propi amb el seu en qualitat de Millor Jugador de l'encontre amb 27 punts de valoració. Amaury ha rebut també un obsequi molt especial i típic en nom del poble de Gata de Gorgos. Actualia Albubasket, a més, com a campió de la Copa, té pràcticament garantit l'ascens a 1a Divisió Masculina per a la temporada 2022-2023. Ho aconseguirà sempre que al final de la lliga ocupe una de les quatre primeres places del seu grup.

NB Paterna B va aconseguir la primera cistella de la final, però en realitat era Actualia Albubasket el que millors sensacions transmetia d'inici i amb un parcial de 9-0 es posava ràpidament per davant. L'equip entrenat per Carlos Bazán era el que portava el tempo de partit, imposant el joc que més li convenia i al seu torn impedint que els jugadors de Paterna explotaren la seua velocitat. Però el rival va començar a poc a poc a despertar. Va pujar la seua intensitat defensiva, va augmentar el ritme i la resta arribaria de seguida, acabant en clars contraatacs que li van acostar en el marcador fins a anar-se al descans només dos punts a baix.

Després del pas per vestuaris, Actualia Albubasket va tractar d'imposar de nou el seu joc, però la tercera personal d'Amaury Rousseau va tornar a donar aire a l'equip d'Óscar Martínez, que va retornar a eixe ritme vertiginós que tant el caracteritza. No obstant això, la defensa zonal dels jugadors d'Albubasket feia efecte i en atac les seues bones seleccions de tir van fer la resta, emportant-se el triomf final per 76-63.

Dissabte 4 de març – Semifinals
Semifinal 1. BC Peñíscola Facsa 5255 Actualia Albubasket
Semifinal 2. CB Bétera 8696 NB Paterna B

Domingo 5 de marzo – Final
Actualia Albubasket 76 63 NB Paterna B