Partits en el Canal YouTube FBCV
Galeria de fotos
Estadístiques

Actualia Albubasket i NB Paterna B són els dos equips que aspiren aquest diumenge a proclamar-se campions de la Copa Sènior Masculí Autonòmic. Tots dos han superat les semifinals i estaran en la gran final que es disputa a partir de les 12.00 h. en Gata de Gorgos, seu oficial de les Copes FBCV.

El campió de la Copa, a més, tindrà pràcticament garantit l'ascens a 1a Divisió Masculina per a la temporada 2022-2023. Ho aconseguirà sempre que al final de la lliga ocupe una de les quatre primeres places del seu grup.

Els nervis han sigut protagonistes en el partit que inaugurava la Copa Autonòmica. Tant BC Peníscola Facsa com Actualia Albubasket acusaven la pressió de qui se sap davant una oportunitat única en les seues aspiracions esportives. Per a mostra, el percentatge en el tir exterior d'Actualia Albubasket durant la primera meitat, un 0 de 18 en tirs de tres del qual BC Peníscola Facsa no va saber traure rèdit per a distanciar-se en el marcador. I és que els nervis no feien distinció entre els uns i els altres, per la qual cosa el desencert dels alacantins no va poder ser aprofitat pels jugadors de Peníscola, també desencertats en moltes accions ofensives. Així es va arribar a l'últim quart, amb un tanteig molt baix (44-36), avantatge de +8 per a Peníscola però amb la sensació que estava tot per decidir. I de fet, Albubasket Albufereta protagonitzava la remuntada de la vesprada, portava la igualada al marcador mancant 3 minuts per al final i va saber fer valdre eixe impuls en la recta final per a emportar-se el triomf en els últims segons del partit per 52-55.

Molt més fluida ha resultat la segona semifinal. Tant CB Bétera com NB Paterna B s'han mostrat més solts ofensivament i la primera meitat ha estat marcada per les ràpides transicions i l'alta capacitat anotadora de tots dos conjunts. Però dins d'eixa dinàmica global, van ser els jugadors de Paterna els que van portar la batuta des del principi, fent-se cada vegada més forts amb el pas dels minuts i arribant al descans amb 63 punts en el seu haver i un avantatge superior als 20, una diferència que el conjunt de Bétera no va poder remuntar i que fins i tot va anar ampliant-se en la segona meitat malgrat el reflectit en el marcador final (86-96).

Dissabte 4 de març – Semifinals
Semifinal 1. BC Peñíscola Facsa 5255 Actualia Albubasket
Semifinal 2. CB Bétera 8696 NB Paterna B

Domingo 5 de marzo – Final
12:00 h. Actualia Albubasket – NB Paterna B