Després de l'èxit de la Copa Júnior Femení Preferent, celebrada el mes de novembre passat, el Pavelló Municipal de Castalla serà seu este cap de setmana de la Copa Sènior Femení Autonòmic, una cita que se celebrarà en la localitat gràcies al conveni subscrit entre l'Ajuntament de Castalla, la FBCV i el Club Bàsquet Castalla. Un conveni que ha sigut el fil conductor de la trobada que han mantingut este dijous el regidor d'Esports de Castalla, José Miguel Payá; el president del Club Bàsquet Castalla, Álvaro Bernabeu; i el delegat de la FBCV a Alacant, Juan Miguel Sila.

Els equips que aspiren al títol de la Copa Sènior Femení Autonòmic són el Burjassot CB, Acció Informàtica, CDSC Godella i Alpesa CB Tavernes. “Estem molt contents i il·lusionats amb l'acolliment que està tenint este campionat i esperem que este cap de setmana siga un èxit per al bàsquet i per a Castalla”, ha assegurat l'edil d'Esports, José Miguel Payá.

El Pavelló Municipal acollirà el dissabte 27 de gener a les 17.00 hores el partit d'Acció Informàtica contra el Alpesa CB Tavernes; i a les 19.00 hores el CDSC Godella contra el Burjassot CB. D'altra banda, el diumenge 28 la final serà a les 11.00 hores. El campió de la Copa, a més de proclamar-se campió de la competició, ascendirà al Campionat d'Espanya 1a Divisió Femenina per a la següent temporada sempre que a la finalització de la competició en el seu grup, ocupe una de les quatre primeres places.

Tots els encontres es retransmetran en directe a través del Canal YouTube FBCV amb el senyal de InGame Produccions. Per a esta ocasió, a més, els encontres comptaran amb la col·laboració del Club Castalla en Dansa, que amenitzarà amb els/les alumnes de ball modern els temps de descans.

Juan Miguel Sila, delegat de la Federació a Alacant, ha remarcat la implicació de l'Ajuntament i del Club, que han donat “tot facilitats. Junts hem posat una llavor de bàsquet per a ajudar a impulsar l'esport en el municipi a través d'una sèrie d'actuacions. Les més visibles i immediates són les Copes Femenines, però volem fer més activitats de promoció. L'objectiu és que estes actuacions arriben també als col·legis i revertisquen positivament en el desenvolupament del bàsquet i de l'esport base en el municipi. Però abans, primer ve la competició, i els millors equips Sènior Femení Autonòmic del moment estaran a Castalla. Els equips estan preparant esta cita amb moltes ganes i com una bona oportunitat a més de fer un pas cap a l'ascens de categoria”.

Una de les particularitats del conveni subscrit per l'Ajuntament de Castalla amb la Federació de Bàsquet ha sigut la iniciativa ‘Bàsquet en el col·le, esport en la teua vida’. Tal com ha explicat el president del Club Bàsquet Castalla, Álvaro Bernabeu, “es tracta d'una col·laboració amb la Federació i l'Ajuntament que consistix en unes xarrades per a escolars que es donaran al llarg de l'any”. Estes activitats formatives tenen com a objectiu potenciar la pràctica de l'esport i la vida saludable. “A més de les xarrades també es promou la pràctica del bàsquet, amb activitats físiques en els col·legis, entre altres iniciatives”, ha detallat Bernabeu.

La Copa es disputarà per sistema de semifinals i final amb els següents emparellaments:

Sábado 27 de enero
17:00 h. Acción Informática – Alpesa CB Tavernes
19:00 h. CDSC Godella – Burjassot CB

Domingo 28 de enero
11:00 h. Ganador semifinal 1 – Ganador semifinal 2