Xavi Rabaseda, Javier Beirán i Quino Colom, tres dels campions del món en 2019, encapçalen la llista de 16 jugadors pre-convocats per Sergio Scariolo per als dos partits de la “finestra” de classificació per a l'Eurobasket 2022 que Espanya jugarà la setmana vinent en València. La llista definitiva, de 13 jugadors, la decidirà el seleccionador nacional abans de dilluns, una vegada que es coneguen els resultats de totes les proves sanitàries preceptives i quede confirmada la disponibilitat de tots ells. Amb aquesta mesura, la FEB s'assegura que els 16 jugadors pre-seleccionats hauran passat els tests previs en temps i forma, i que estaran disponibles per a integrar-se en la bambolla de València des de dilluns que ve. Els 13 membres definitius de l'equip es reuniran en la capital valenciana dilluns que ve dia 23 al migdia, per a passar els últims controls sanitaris abans de donar inici als entrenaments.

Llista de jugadors preconvocats
Francis Alonso (Unicaja)
Víctor Arteaga (Movistar Estudiantes)
Jonathan Barreiro (Casademont Zaragoza)
Ferran Bassas (Joventut Badalona)
Javier Beirán (Herbalife Gran Canaria)
Darío Brizuela (Unicaja)
Quino Colom (Valencia Basket)
Alberto Díaz (Unicaja)
Rubén Guerrero (Unicaja)
Nacho Llovet (MoraBanc Andorra)
Xabi López Aróstegui (Joventut Badalona)
Oriol Paulí (MoraBanc Andorra)
Tyson Pérez (MoraBanc Andorra)
Xavi Rabaseda (Hereda San Pablo Burgos)
Miquel Salvó (Hereda San Pablo Burgos)
Alex Suárez (Monbus Obradoiro)

L'equip tècnic, dirigit per Sergio Scariolo, el formaran Luis Guil, Joaquín Prado, Jorge Lorenzo, Manolo Aller (entrenadors ajudants), Enrique Salinas (preparador físic), Carlos Salas (metge), José Antonio Hernández, Jordan Sospedra (fisioterapeutes), Alberto Pérez (delegat) i David Ortega (material).

Aquesta “finestra” se celebrarà en format “bambolla” amb especials mesures de seguretat sanitària, i tant els entrenaments com els partits tindran per escenari les instal·lacions de la Fonteta. Espanya s'enfrontarà a Israel (dissabte 28) i Romania (dilluns 30) a València a les 19.30 hores, tancant totes dues jornades. Serà la primera vegada en la seua història que Espanya juga a València partits oficials.

En el calendari original, Espanya havia de viatjar a Israel i rebre a Romania. En les dues primeres jornades d'aquesta fase de classificació, disputades el mes de febrer passat, Espanya va superar a Romania en Cluj Napoca (71-84) i va caure enfront de Polònia a Saragossa (69-80). La classificació del grup l'encapçala Israel, que va guanyar els seus dos partits, i la tanca Romania, que va perdre els dos.

La "Finestra" en València
Dissabte 28
16:30 Romania-Polònia
19:30 Israel-Espanya

Dilluns 30
16.30 Israel-Polònia
19.30 Espanya-Romania

En aquestes “Finestres” per a l'Eurobasket 2022 participen 32 seleccions nacionals, repartides en 8 grups de 4 equips cadascun. Es classificaran els tres primers de cada grup, excepte en els grups B, C, E i G, en els quals juguen els quatre països amfitrions (Alemanya, República Txeca, Geòrgia i Itàlia). En aquests grups aconseguiran la seua classificació els dos primers al marge del país organitzador. L'Eurobasket el jugaran 24 seleccions i està previst que es dispute en quatre seus: la fase de grups repartida entre Colònia (Alemanya), Praga (República Txeca), Tbilissi (Geòrgia) i Milà (Itàlia). La fase final, a Berlín.