Programa de Tecnificació

Dissenyat pensant en la formació esportiva i personal dels xiquets i xiquetes que inicien el seu camí en el bàsquet.

Què és el programa de tecnificació (PT)? Clubs i entitats esportives Com funciona el PT? Grups de treball Quota de participació Inscriu-te a una activitat

Què és el Programa de Tecnificació (PT)?

El PT consisteix en l'entrenament sistematitzat d'un grup de jugadors/es, convocats per la FBCV. En la Fase de Detecció la participació és lliure. Cada generació té la seua programació i calendari d'activitats específics.

Ajudar en la millora de tots els jugadors/es

Volem complementar el treball tècnic dels nostres clubs i entitats esportives. Mai substituir-ho.

Formar persones

Volem que els jugadors/es aprenguen a cooperar i a respectar als altres, així com a les regles.

Gaudir

Els jugadors han de voler aprendre i gaudir.

maig

Subtipus

Nivel curso/Tipo árbitro/Bloque FC Ent

Generación/Categoría árbitro

Província

Tipus

Portada

Confia en nosaltres

Des de 2005 portem desenvolupant el Programa de Tecnificacióamb la finalitat de la millora tècnica dels jugadors i jugadores.

Pares i mares

El nostre treball és gràcies a vosaltres, ja que en moltes ocasions els entrenaments estan lluny de les vostres cases.


La FBCV, vosaltres i els clubs dels vostres fills/es tenim el mateix objectiu: l'educació dels vostres fills, esportiva i personal (volem bons jugadors, però també bones persones). És important recordar aquest objectiu conforme avança el PT i els vostres fills segueixen la seua marxa en el mateix o deixen de ser convocats.

Presentació

Xiquets i xiquetes

Farem activitats en les quals et recordarem coses importants en la teua formació com a persona.


Entrenant amb xiquets/es d'un nivell molt semblant al teu, competiràs amb ells en cada exercici, la qual cosa et farà millorar.


Durant les sessions del PT treballaràs a un ritme elevat de joc molts dels continguts tècnics que ja treballes en el teu club, i t'ensenyarem alguns detalls nous que complementaran el que ja saps.


Entrenarem la tècnica individual amb companys, de manera que treballaràs molt poques vegades de manera individual perquè el bàsquet és un esport d'equip, sempre.

Formació personal

Millora tècnica i tàctica

Gaudir és obligatori

Inscriu-te a una activitat

Clubs i entitats

L'objectiu principal de qualsevol entrenador/a, dels clubs i/o de les entitats esportives, és la millora dels seus jugadors/es.

El nostre objectiu és la millora del teu jugador/a

És important que els jugadors/es entrenen al màxim nivell possible.

El PT ofereix la possibilitat de configurar grups de treball amb els millors jugadors de la zona. La FBCV dissenya un programa d'entrenaments destinat a la millora individual del jugador/a. Qualsevol xiquet/a ha de tindre l'oportunitat de formar part del PT.

El treball a nivell de tècnica individual creiem que és molt oportú en qualsevol moment, especialment en les edats minibàsquet.

El plantejament de l'Àrea Tècnica és no treballar de forma aïllada la tècnica individual. Proposem un treball fonamentat en situacions reals de joc, prenent com a base un joc de col·laboració, i per tant, donarem especial interés a la passada i a l'ocupació correcta dels espais.

La nostra proposta no s'enfronta a cap entitat esportiva, tan sols pretén complementar el treball setmanal dels jugadors/as en els seus clubs. La millora del vostre jugador/a us beneficiarà en un futur, per això és important per a tots.

Com funciona?

El funcionament del PT és molt senzill, realitzem diferents convocatòries que publiquem en l'agenda PT. Les convocatòries poden ser de caràcter obert o tancat segons la fase de treball de cada grup.

Convocatòries obertes

Tan sols es produeix aquest tipus de convocatòria en la Fase de Detecció . Qualsevol xiquet/a pot participar en l'activitat programada. Es requereix inscripció en la pàgina web de la FBCV, preferiblement a través del club o entitat. Significa la porta d'entrada al PT.

Convocatòries tancades

Els jugadors/es seran convocats per part de l'Àrea Tècnica de la FBCV, per tant la participació ja no és oberta. La convocatòria es farà sempre a través del club. Mai ens comunicarem directament amb els pares.

Campus de Tecnificació

El Campus és una activitat més del PT que està oberta a tots, qualsevol xiquet/xiqueta pot participar encara que no forme part del PT.

Torneig d'Estiu

La FBCV participarà amb la Selecció Autonòmica de categoria Minibasket, Infantil i Cadet en uns tornejos de caràcter amistós que se celebraran durant el mes de juliol, al costat de les federacions d'Aragó i Catalunya. En l'edat Minibasket, es configurarà el grup amb els jugadors/as participants al Campus de Tecnificació. En l'edat Infantil i Cadet, la selecció es farà a través de l'Àrea Tècnica de la FBCV, mitjançant convocatòria tancada als clubs, una vegada desenvolupades les jornades de detecció en aquestes categories.

Grups de treball

Benjamí 2

ObertesFase de Detecció Comencem el PT en la generació Benjamí de segon any, amb un període de Detecció en el qual participen entorn de 400 jugadors/es. Les convocatòries a la Fase de Detecció són obertes, és a dir, qualsevol jugador/a de la Comunitat Valenciana pot participar, prèvia inscripció en la nostra web.

TancadesFase de Tecnificació En el període de Tecnificació, el grup de treball es configura a partir de jugadors seleccionats en el període de Detecció. S'organitzen tants grups de treball com seus existeixen (6 en Benjamins). El treball en aquesta fase es desenvolupa des del mes de febrer fins a finals de maig amb, aproximadament, un grup de 180 jugadors, és a dir, 90 xiquets i 90 xiquetes.

Observem que des de la Fase de Detecció a la de Tecnificació, deixem de treballar amb molts jugadors i jugadores, però des de l'Àrea de Tecnificació se segueix l'evolució dels jugadors/es en els seus diferents clubs o entitats esportives, tant per observació directa com per un constant diàleg amb els responsables de cada entitat, podent incorporar a un jugador/a en qualsevol moment de la nostra programació, si la seua evolució així ens el indica.

Aleví 1

ObertesFase de Detecció Partim d'una Detecció en cadascuna de les seus (11 en l'actualitat) en les quals es desenvoluparà la posterior Fase de Tecnificació.

TancadesFase de Tecnificació La Fase de Tecnificació es realitza en grups de 15 jugadors/es en cadascuna de les seus. Són 330 jugadors, és a dir, 165 xiquets i 165 xiquetes els que formen part del PT en aquest moment. Cap xiquet accedeix a la Fase de Tecnificació sense superar la Fase de Detecció. És a dir, encara que un jugador/a faig format part del PT durant la generació Benjamí, a l'any següent (Aleví 1) ha de realitzar de nou la Detecció.

Aleví 2

ObertesFase de Pre-selecció Amb anterioritat a la Fase de Detecció, es realitzen dos entrenaments amb un grup de 20 xiquets/es que l'Àrea Tècnica convoca directament, perquè els considera amb millors condicions tècniques i físiques a partir del treball desenvolupat durant l'any anterior (quan eren Alevins de primer any). Cap xiquet/pel fet que participara en el PT l'any anterior és descartat encara que no participe en aquestes dues sessions, ja que tots tenen l'opció d'assistir a la Fase de Detecció.

TancadesFase de Detecció Tornem a realitzar aquesta Fase perquè, en ser edats tan primerenques, molts jugadors comencen la seua marxa en el nostre esport a aquesta edat o l'any anterior i, per tant, és fàcil no haver detectat jugadors interessants per al PT. També és possible que els jugadors/as que no han sigut convocats per a les dues primeres sessions hagen evolucionat millor que algun dels seus companys durant tot l'estiu. Per tant, en la Fase de Detecció poden participar tots els xiquets/es que vulguen formar part del PT en aquesta edat (Selecció), menys els convocats en Pre-selecció.

TancadesFase de Tecnificació Hi ha jugadors/es que, no sent convocats per a la Fase de Selecció, són molt interessants per al PT i la FBCV vol continuar treballant de manera individualitzada amb ells durant tota la temporada. ÉS una edat molt primerenca i no formar part de la Selecció Autonòmica no pot determinar el final del treball de millora tècnica.

TancadesFase de Selecció Abarca fins al Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques. El grup de treball es redueix fins a 15 jugadors/es en totes les generacions de segon any (Alevins 2, Infantil 2 i Cadet 2). A més de la millora individual (tant tècnica com tàcticament), que és la que predomina en la Fase de Tecnificació, en la de Selecció es posa èmfasi en la millora col·lectiva.

Infantil i Cadet

ObertesFase de Detecció En Infantil i Cadet ens trobem amb una edat encara molt primerenca i el desenvolupament físic dels jugadors i jugadores determina clarament el seu rendiment esportiu. Amb la finalitat que un desenvolupament físic tardà no limite les possibilitats de participació en el PT de cap jugador/a, unit a la intenció per part de la FBCV de treballar amb el màxim nombre possible de jugadors/es, fa que programem convocatòries obertes.

TancadesFase de Selecció Infantil i Cadet de segon any. Abasta fins al Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques. Grup de treball reduït de 15 jugadors/es convocades directament per la FBCV.

Campus de Tecnificació

CampusFase de Detecció És l'única activitat del PT que no sufraga la FBCV. Els participants han d'abonar el preu de la inscripció. Els entrenadors del PT formen part del grup d'entrenadors del Campus. A més, comptem amb la col·laboració dels millors tècnics de la Comunitat Valenciana, així com de jugadors/es en actiu i exjugadors/es.

Tots els Campus tenen com a prioritat la millora tècnica del jugador/a, per això l'important nombre d'hores d'entrenament planificat. Però tenim en compte que el dia té 24 hores i que els xiquets/es necessiten fer més activitats (piscina, temps lliure...).

La formació integral és un altre dels aspectes més importants, per això organitzem xarrades sobre nutrició, higiene personal, hàbits saludables... que ajudaran a una correcta formació dels xiquets/es.

Organitzem tres setmanes de Campus per a les següents edats: Minibàsquet (Aleví i Benjamí): última setmana de juny Infantil: primera setmana de juliol Cadet i Júnior: segona setmana de juliol.

Tornejos d’estiu

TornejosFase de Detecció Durant el mes de juliol, la Selecció Autonòmica en edat Aleví, Infantil i Cadet participa en un torneig al costat de les federacions de Catalunya i Aragó. En edat aleví, la Selecció Autonòmica es configura amb els millors jugadors/es que han participat en el Campus de Tecnificació. En les edats Infantil i Cadet, els jugadors/es seran convocats per l'Àrea Tècnica de la FBCV a partir de les jornades de detecció celebrades durant maig i juny.

Aquestes seleccions estaran formades per jugadors/as que durant la temporada següent continuaran sent Infantils o Cadets.

La participació en aquest torneig no garanteix, en absolut, la inclusió dels mateixos jugadors/es en la Selecció que participarà en el Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques.

Quota de participació

La participació en les jornades de Detecció continuarà sent gratuïta. Tan sols hauran d'abonar la quota de participació els jugadors convocats i s'abonarà una única vegada per temporada convocada.

30€Benjamí
40€Aleví 1 i 2

Procediment de Pagament

Finalitzada la segona sessió d'entrenament de la Fase de Tecnificació, facilitarem a tots els participants (als seus pares i mares o tutors legals, via mail) el procediment de pagament, que hauran de fer efectiu abans de la tercera sessió.

Serveis PT

Benjamí

 • 10 sessions d'entrenament, incloent un dia final de competició entre les seus del PT
 • 2 entrenadors en cada grup de treball
 • 1 pantalons i 1 samarreta reversibles de la marca SPALDING
 • Informe al club d'origen amb l'evolució del participant i recomanacions metodològiques per a continuar amb la seua millora

Aleví 1

 • 17 sessions d'entrenament, incloent un dia final de competició entre totes les seus del PT
 • 2 entrenadors en cada grup de treball
 • 1 pantalons i 1 samarreta reversibles de la marca SPALDING
 • Dos informes, al llarg de la temporada, al club d'origen amb l'evolució del participant i recomanacions metodològiques per a continuar amb la seua millora

Aleví 2

 • 17 sessions d'entrenament
 • 2 entrenadors en cada grup de treball
 • 1 pantalons i 1 samarreta reversibles de la marca SPALDING
 • Dos informes, al llarg de la temporada, al club d'origen amb l'evolució del participant i recomanacions metodològiques per a continuar amb la seua millora

Condicions de Participació

Les pautes que tots els participants en el Programa de Tecnificació (PT) han de conéixer són:

L'assistència al PT és obligatòria. Encara que ens agradaria que no fóra així, hi ha xiquets/es que es quedaran fora per no poder seleccionar a tots, per la qual cosa es requereix una màxima implicació.

L'únic motiu de falta a un entrenament del PT és per malaltia . Això haurà de ser notificat com més prompte millor al correu de [email protected], al telèfon de la FBCV 963465001 o directament a l'entrenador de la seu. Pot ser realitzat via club o partir dels pares.

Les convocatòries sempre seran enviades als clubs, per la qual cosa per a saber si el jugador/a està convocat heu de posar-vos en contacte amb ells.

Quan coincidisca partit de competicions FBCV (IR) i entrenament del PT, l'assistència a l'entrenament és prioritària. El club té drets i facilitats per a poder canviar el partit a cost 0 en el cas que algun jugador/a seu participe en el PT. Si el jugador/a juga una competició que no és FBCV (no IR), seran els propis clubs els que s'encarreguen de gestionar els canvis de partits, donant-li sempre prioritat a l'entrenament del PT.

En el cas de no justificar les absències dels jugadors/es durant 2 o més dies, aquests podrien ser descartats, donant entrada a altres xiquets/es de la llista d'espera que vulguen estar implicats i desitgen gaudir d'aquesta activitat.

X
X
X