Programa de Tecnificació

Dissenyat pensant en la formació esportiva i personal dels xiquets i xiquetes que inicien el seu camí en el bàsquet.

Què és el programa de tecnificació (PT)? Clubs i entitats esportives Com funciona el PT? Grups de treball Quota de participació Inscriu-te a una activitat

Què és el Programa de Tecnificació (PT)?

El PT consiste en el entrenamiento sistematizado de un grupo de jugadores/as, convocados por la FBCV. En la Fase de Detección la participación es libre. Cada generación tiene su programación y calendario de actividades.

Ajudar en la millora de tots els jugadors/es

Volem complementar el treball tècnic dels nostres clubs i entitats esportives. Mai substituir-ho.

Formar persones

Volem que els jugadors/es aprenguen a cooperar i a respectar als altres, així com a les regles.

Gaudir

Els jugadors han de voler aprendre i gaudir.

maig

Subtipus

Nivel curso/Tipo árbitro/Bloque FC Ent

Província

Tipus

Portada

Confia en nosaltres

Des de 2005 portem desenvolupant el Programa de Tecnificacióamb la finalitat de la millora tècnica dels jugadors i jugadores.

Pares i mares

El nostre treball és gràcies a vosaltres, ja que en moltes ocasions els entrenaments estan lluny de les vostres cases.


La FBCV, vosaltres i els clubs dels vostres fills/es tenim el mateix objectiu: l'educació dels vostres fills, esportiva i personal (volem bons jugadors, però també bones persones). És important recordar aquest objectiu conforme avança el PT i els vostres fills segueixen la seua marxa en el mateix o deixen de ser convocats.

Presentació

Xiquets i xiquetes

Farem activitats en les quals et recordarem coses importants en la teua formació com a persona.


Entrenant amb xiquets/es d'un nivell molt semblant al teu, competiràs amb ells en cada exercici, la qual cosa et farà millorar.


Durant les sessions del PT treballaràs a un ritme elevat de joc molts dels continguts tècnics que ja treballes en el teu club, i t'ensenyarem alguns detalls nous que complementaran el que ja saps.


Entrenarem la tècnica individual amb companys, de manera que treballaràs molt poques vegades de manera individual perquè el bàsquet és un esport d'equip, sempre.

Formació personal

Millora tècnica i tàctica

Gaudir és obligatori

Inscriu-te a una activitat

Clubs i entitats

L'objectiu principal de qualsevol entrenador/a, dels clubs i/o de les entitats esportives, és la millora dels seus jugadors/es.

El nostre objectiu és la millora del teu jugador/a

És important que els jugadors/es entrenen al màxim nivell possible.

El PT ofereix la possibilitat de configurar grups de treball amb els millors jugadors de la zona. La FBCV dissenya un programa d'entrenaments destinat a la millora individual del jugador/a. Qualsevol xiquet/a ha de tindre l'oportunitat de formar part del PT.

El treball a nivell de tècnica individual creiem que és molt oportú en qualsevol moment, especialment en les edats minibàsquet.

El planteamiento del Área Técnica es no trabajar de forma aislada la técnica individual. Proponemos un trabajo fundamentado en situaciones reales de juego, tomando como base un juego de colaboración, y por lo tanto, daremos especial interés al pase y a la ocupación correcta de los espacios, pero siempre nuestra única prioridad es la técnica individual.

Nuestra propuesta no se enfrenta a ninguna entidad deportiva, tan solo pretende complementar el trabajo semanal de los jugadores/as en sus clubes. La mejora del jugador/a va a beneficiar a todos en un futuro.

Com funciona?

El funcionament del PT és molt senzill, realitzem diferents convocatòries que publiquem en l'agenda PT. Les convocatòries poden ser de caràcter obert o tancat segons la fase de treball de cada grup.

Convocatòries obertes

Tan sols es produeix aquest tipus de convocatòria en la Fase de Detecció . Qualsevol xiquet/a pot participar en l'activitat programada. Es requereix inscripció en la pàgina web de la FBCV, preferiblement a través del club o entitat. Significa la porta d'entrada al PT.

Convocatòries tancades

Los jugadores/as serán convocados por parte del Área Técnica de la FBCV, por lo tanto la participación ya no es abierta. La convocatoria se hará siempre a través del club. Nunca nos comunicaremos directamente con los padres, aunque la convocatoria será publicada y por lo tanto de libre consulta en este enlace.

Campus de Tecnificació

El Campus és una activitat més del PT que està oberta a tots, qualsevol xiquet/xiqueta pot participar encara que no forme part del PT.

Torneig d'Estiu

La FBCV participarà amb la Selecció Autonòmica de categoria Minibasket, Infantil i Cadet en uns tornejos de caràcter amistós que se celebraran durant el mes de juliol, al costat de les federacions d'Aragó i Catalunya. En l'edat Minibasket, es configurarà el grup amb els jugadors/as participants al Campus de Tecnificació. En l'edat Infantil i Cadet, la selecció es farà a través de l'Àrea Tècnica de la FBCV, mitjançant convocatòria tancada als clubs, una vegada desenvolupades les jornades de detecció en aquestes categories.

Grups de treball

Benjamí 2

AbiertasFase de Detecció Comenzamos el PT en la generación Benjamín de segundo año, con un periodo de Detección en el que participan en torno a 350 jugadores/as. Las convocatorias a la Fase de Detección son abiertas, es decir, cualquier jugador/a de la Comunidad Valenciana puede participar, previa inscripción en nuestra web.

TancadesFase de Tecnificació En el periodo de Tecnificación, el grupo de trabajo se configura a partir de jugadores seleccionados en el periodo de Detección. Se organizan tantos grupos de trabajo como sedes existen (7 en Benjamines). El trabajo en esta fase se desarrolla desde el mes de febrero hasta principios de junio con, aproximadamente, un grupo de 200 jugadores, es decir, 100 niños i 100 niñas.

Observem que des de la Fase de Detecció a la de Tecnificació, deixem de treballar amb molts jugadors i jugadores, però des de l'Àrea de Tecnificació se segueix l'evolució dels jugadors/es en els seus diferents clubs o entitats esportives, tant per observació directa com per un constant diàleg amb els responsables de cada entitat, podent incorporar a un jugador/a en qualsevol moment de la nostra programació, si la seua evolució així ens el indica.

Aleví 1

AbiertasFase de Detecció Partimos de una Detección en cada una de las sedes (10 en la actualidad) en las que se desarrollará la posterior Fase de Tecnificación.

TancadesFase de Tecnificació La Fase de Tecnificación se realiza en grupos de 15 jugadores/as en cada una de las sedes. Son 300 jugadores, es decir, 150 niños i 150 niñas los que forman parte del PT en este momento. Ningún niño accede a la Fase de Tecnificación sin superar la Fase de Detección. Es decir, aunque un jugador/a haya formado parte del PT durante la generación Benjamín, al año siguiente (Alevín 1) debe realizar de nuevo la Detección.

Aleví 2

ObertesFase de Pre-selecció Amb anterioritat a la Fase de Detecció, es realitzen dos entrenaments amb un grup de 20 xiquets/es que l'Àrea Tècnica convoca directament, perquè els considera amb millors condicions tècniques i físiques a partir del treball desenvolupat durant l'any anterior (quan eren Alevins de primer any). Cap xiquet/pel fet que participara en el PT l'any anterior és descartat encara que no participe en aquestes dues sessions, ja que tots tenen l'opció d'assistir a la Fase de Detecció.

TancadesFase de Detecció Tornem a realitzar aquesta Fase perquè, en ser edats tan primerenques, molts jugadors comencen la seua marxa en el nostre esport a aquesta edat o l'any anterior i, per tant, és fàcil no haver detectat jugadors interessants per al PT. També és possible que els jugadors/as que no han sigut convocats per a les dues primeres sessions hagen evolucionat millor que algun dels seus companys durant tot l'estiu. Per tant, en la Fase de Detecció poden participar tots els xiquets/es que vulguen formar part del PT en aquesta edat (Selecció), menys els convocats en Pre-selecció.

TancadesFase de Tecnificació Hay jugadores/as que, no siendo convocados para la Fase de Selección, son muy interesantes para el PT y la FBCV quiere seguir trabajando de manera individualizada con ellos durante toda la temporada. Es una edad muy temprana y no formar parte de la Selección Autonómica no puede determinar el final del trabajo de mejora técnica.

TancadesFase de Selecció Abarca fins al Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques. El grup de treball es redueix fins a 15 jugadors/es en totes les generacions de segon any (Alevins 2, Infantil 2 i Cadet 2). A més de la millora individual (tant tècnica com tàcticament), que és la que predomina en la Fase de Tecnificació, en la de Selecció es posa èmfasi en la millora col·lectiva.

Infantil i Cadet

ObertesFase de Detecció En Infantil i Cadet ens trobem amb una edat encara molt primerenca i el desenvolupament físic dels jugadors i jugadores determina clarament el seu rendiment esportiu. Amb la finalitat que un desenvolupament físic tardà no limite les possibilitats de participació en el PT de cap jugador/a, unit a la intenció per part de la FBCV de treballar amb el màxim nombre possible de jugadors/es, fa que programem convocatòries obertes.

TancadesFase de Selecció Infantil i Cadet de segon any. Abasta fins al Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques. Grup de treball reduït de 15 jugadors/es convocades directament per la FBCV.

Campus de Tecnificació

Campus Es una actividad incluida en el PT consu propio proceso de inscripción.

Los entrenadores del PT forman parte del grupo de entrenadores del Campus. Además, contamos con la colaboración de los mejores técnicos de la Comunidad Valenciana, así como de jugadores/as en activo y exjugadores/as.

Tots els Campus tenen com a prioritat la millora tècnica del jugador/a, per això l'important nombre d'hores d'entrenament planificat. Però tenim en compte que el dia té 24 hores i que els xiquets/es necessiten fer més activitats (piscina, temps lliure...).

La formació integral és un altre dels aspectes més importants, per això organitzem xarrades sobre nutrició, higiene personal, hàbits saludables... que ajudaran a una correcta formació dels xiquets/es.

Organizamos dos semanas de Campus para las siguientes edades: Minibasket (Alevín y Benjamín): última semana de junio Infantil, Cadet i Júnior: primera semana de julio.

Tornejos d’estiu

Torneos Durante el mes de julio, la Selección Autonómica en dad Alevín, Infantil y Cadete participa en un torneo junto a las federaciones de Cataluña y Aragón. En edad alevín, la Selección Autonómica se configura, preferentemente, con los mejores jugadores/as que han participado en el Campus de Tecnificación. En las edades Infantil y Cadete, los jugadores/as serán convocados por el Área Técnica de la FBCV a partir de las jornadas de detección celebradas durante mayo y junio.

Aquestes seleccions estaran formades per jugadors/as que durant la temporada següent continuaran sent Infantils o Cadets.

La participació en aquest torneig no garanteix, en absolut, la inclusió dels mateixos jugadors/es en la Selecció que participarà en el Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques.

Quota de participació

La participació en les jornades de Detecció continuarà sent gratuïta. Tan sols hauran d'abonar la quota de participació els jugadors convocats i s'abonarà una única vegada per temporada convocada.

30€Benjamí
45€Aleví 1 i 2

Procediment de Pagament

Finalitzada la segona sessió d'entrenament de la Fase de Tecnificació, facilitarem a tots els participants (als seus pares i mares o tutors legals, via mail) el procediment de pagament, que hauran de fer efectiu abans de la tercera sessió.

Serveis PT

Benjamí

 • 11 sesiones de entrenamiento, incluyendo un día final de competición entre las sedes del PT
 • 2 entrenadors en cada grup de treball
 • 1 pantalón i 1 camiseta reversibles
 • Informe al club d'origen amb l'evolució del participant i recomanacions metodològiques per a continuar amb la seua millora

Aleví 1

 • 16 sesiones de entrenamiento, incluyendo un día final de competición entre todas las sedes del PT
 • 2 entrenadors en cada grup de treball
 • 1 pantalón i 1 camiseta reversibles
 • Dos informes, al llarg de la temporada, al club d'origen amb l'evolució del participant i recomanacions metodològiques per a continuar amb la seua millora

Aleví 2

 • 15 sesiones de entrenamiento
 • 2 entrenadors en cada grup de treball
 • 1 pantalón i 1 camiseta reversibles
 • Dos informes, al llarg de la temporada, al club d'origen amb l'evolució del participant i recomanacions metodològiques per a continuar amb la seua millora

Condicions de Participació

Les pautes que tots els participants en el Programa de Tecnificació (PT) han de conéixer són:

L'assistència al PT és obligatòria. Encara que ens agradaria que no fóra així, hi ha xiquets/es que es quedaran fora per no poder seleccionar a tots, per la qual cosa es requereix una màxima implicació.

L'únic motiu de falta a un entrenament del PT és per malaltia . Això haurà de ser notificat com més prompte millor al correu de [email protected], al telèfon de la FBCV 963465001 o directament a l'entrenador de la seu. Pot ser realitzat via club o partir dels pares.

Les convocatòries sempre seran enviades als clubs, per la qual cosa per a saber si el jugador/a està convocat heu de posar-vos en contacte amb ells.

Quan coincidisca partit de competicions FBCV (IR) i entrenament del PT, l'assistència a l'entrenament és prioritària. El club té drets i facilitats per a poder canviar el partit a cost 0 en el cas que algun jugador/a seu participe en el PT. Si el jugador/a juga una competició que no és FBCV (no IR), seran els propis clubs els que s'encarreguen de gestionar els canvis de partits, donant-li sempre prioritat a l'entrenament del PT.

En el cas de no justificar les absències dels jugadors/es durant 2 o més dies, aquests podrien ser descartats, donant entrada a altres xiquets/es de la llista d'espera que vulguen estar implicats i desitgen gaudir d'aquesta activitat.

X
X
X