Què és la formació contínua?

El Programa de Formació Contínua es compon d'una sèrie d'activitats formatives desenvolupat al llarg de la Comunitat Valenciana, per a així crear una oferta contínua que permeta completar i actualitzar els coneixements de tots els entrenadors de bàsquet.

maig

Subtipus

Nivel curso/Tipo árbitro/Bloque FC Ent

Generación/Categoría árbitro

Província

Tipus

Portada

Motivació

Formar-se i reciclar-se és clau en tots els àmbits per a aconseguir des de la millora específica del jugador, fins als èxits d'un equip, entitat esportiva o federació.

Convalidació de pràctiques

Totes les activitats del Programa de Formació Contínua són vàlides per a la comptabilització d'hores per a les pràctiques dels cursos d'entrenador FBCV.

Inscripció gratuïta

Actualment les activitats del Programa de Formació Contínua d'Entrenadors són de caràcter gratuït, sent sufragades per la FBCV al 100%.

Àmplia oferta

Trobaràs tota la nostra oferta en l'agenda d'activitats.

Continua avançant

La nostra Formació Contínua d'entrenadors t'ajudarà a tindre una base sòlida, amb la formació especialitzada per a créixer com a entrenador de bàsquet.

Blocs de contingut

Som conscients que l'activitat de l'entrenador abasta coneixement. L'oferta formativa del nostre Programa de Formació Contínua abasta més aspectes que l'apartat tecnicotàctic.

Tàctica

Amb els continguts més propis de la "pissarra" de l'entrenador, com són les accions tecnicotàctiques col·lectives del joc i els propis sistemes de joc, tant en atac com en defensa.

Formació del jugador

Conté els aspectes intrínsecs a la formació individual del jugador, com són les accions tecnicotàctiques individuals del joc i la detecció i selecció de talents.

Direcció

Engloba tots els continguts propis de la labor de l'entrenador com a gestor de grups tant en la pista com fora d'ella, com són la direcció d'equips, la direcció de partits, l'observació del joc i les noves tecnologies que faciliten el seu desenvolupament.

Entrenament

Són els continguts que ajuden a l'entrenador a l'hora de planificar i desenvolupar la seua labor. Entrene en la categoria que entrene, l'entrenador ha de conéixer tots els aspectes relacionats amb la metodologia de l'ensenyament i de l'entrenament, la seua planificació i avaluació, a més de preparació física i psicologia aplicada.

Complements

Hi ha aspectes "legals", també referents a la salut, que són importants per al desenvolupament de la labor de l'entrenador com la seguretat esportiva, la normativa i el reglament i que estan en constant evolució.

Format d’activitats

Diverses de les qüestions més freqüents, en les quals poden sorgir dubtes, queden reflectides a continuació:

Tallers en pista

Desenvolupament d'un tema tecnicotàctic exposat per un conferenciant en el qual les demostracions les fan els propis assistents a l'activitat.

Tallers en aula

Després d'una introducció teòrica del conferenciant, es resolen casos pràctics per part dels assistents, de manera individual o per grups de treball.

Taula redona

Reflexió entre diversos conferenciants en relació a un tema.

Clínic en pista

Desenvolupament d'un tema tecnicotàctic exposat per un conferenciant en el qual les demostracions les fan els jugadors convidats.

Clínic en aula

Exposició d'un tema per part d'un conferenciant.

X
X
X