Partits en directe Canal YouTube FBCV
Estadístiques

CBC Manises-Quart s'ha proclamat campió de 1a Divisió Masculina 2021-2022 després de superar en la Final a Eset Ontinet. La tercera plaça se l'emporta Jovens L'Eliana i en la quarta posició finalitza Bàsquet Altea.

Yexian Gregorio Rubio, del CBC Manises-Quart, s'ha coronat com a Millor Jugador d'aquesta Fase Final que s'ha celebrat en el Pavelló Fernando Rubio d'Ontinyent i que ha comptat amb la presència de l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor d'Esports, Óscar Borrell, així com la regidora de L'Eliana Concha Montaner. Tots ells han acompanyat al president de la FBCV, Salvador Fabregat, i al directiu Fernando Carrasco en el lliurament de trofeus a tots els equips participants.

CBC Manises-Quart s'ha imposat en la gran final a Eset Ontinet en un partit marcat per una enorme igualtat. El marcador era fidel reflex d'això: 22-21 en el primer quart i 35-34 en el segon. La segona meitat no es va quedar arrere i amb empat en l'electrònic s'entrava a l'últim minut. Amb tres a baix en el marcador, els amfitrions van disposar de la pilota per a forçar la pròrroga, però el triple no va entrar i és el CBC Manises-Quart el gran triomfador de la 1a Divisió Masculina amb el resultat final de 63-66.

Jovens L'Eliana s'ha fet amb la tercera plaça després de véncer en el partit pel 3r i 4t lloc a Bàsquet Altea (65-61). L'equip entrenat per Jaime Blanes va marxar en el marcador durant el segon període, arribant al descans amb una renda de 14 punts, el mateix avantatge amb el qual va entrar a l'últim quart. Però va ser llavors quan els jugadors d'Altea van fer un pas al capdavant, van començar a retallar distàncies i a punt van estar de donar-li la volta a l'encontre. No obstant això, la reacció havia arribat uns minuts tard i no quedava temps per a més, sent finalment el triomf per a Jovens L'Eliana per tot just quatre punts de diferència.